Helsvart United-kveld

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Leicester 0- 1. Henning Berg kom inn etter sju minutter for en strekkskadd Ronny Johnsen, tabbet seg ut ved baklengsmålet - og ble byttet ut igjen tidlig i andre omgang! Ole Gunnar Solskjær kom til én målsjanse på 90 minutter - og bommet stygt.

Med andre ord: Stort tristere kunne ikke gårsdagen bli for Uniteds nordmenn.

En drøy halvtime etter kampen sitter United-manager Alex Ferguson med ansiktet i høyrehånda og et par dype rynker i panna.

- Vi vet hvordan vi skal gjøre det tøft for oss selv, smiler han oppgitt.

Og i går var det tre vanligvis så pålitelige nordmenn som bidro sterkest.

- Sånt skal ikke skje, sier Ferguson om Henning Bergs stygge feilberegning som sendte Tony Cottee alene med Peter Schmeichel.

- Solskjær kunne vendt kampen for oss, sier han om skuddet fra sju meter som i et tidels sekund liknet en Solskjær-spesial opp i lengste kryss - men som strøk både over og utenfor.

- Calf, svarer han mutt og kontant på spørsmålet om hva som skjedde med Ronny Johnsen.

Ansiktsuttrykket hans forteller resten.

- Må bruke tida

Johnsen slo opp en gammel strekk i ankelen etter bare noen minutter - etter omsider å ha kommet i form igjen etter forrige skadeavbrekk.

Ronny visste i går kveld lite om hvor alvorlig skaden er.

- Jeg gikk ut før det ble skikkelig ille. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Ronny.

I dag skal han etter planen møte Drillo og de øvrige Englandsproffene til en ny todagersøkt i Blackburn.

Han måtte stå over deler av VM-innspurten med Drillos i fjor høst på grunn av de samme plagene. Da ble han for ivrig etter å komme tilbake, og skaden ble forverret.

- Jeg begynte for tidlig. Nå må jeg bare bruke den tida jeg trenger, sier Ronny.

Bortskjemte

Han ble erstattet av Henning Berg i går. Og reserve-Henning virket preget av manglende kamptrening på dette nivået.

11 minutter etter pause opplevde han dessuten å bli byttet ut igjen - uten å være skadd. Ferguson ville ha inn Teddy Sheringham i jakten på utlikning, og reduserte forsvarsrekka med en mann.

Tabben som førte til kampens eneste mål var av den sorten du aldri har sett Berg gjøre. Det sier mer om hvor bortskjemte vi er med Bergs pålitelighet enn om graden av flause - men en drøy bommert var det definitivt:

  • Han kunne ganske upresset klarert en ball innenfor egen sekstenmeter, men dukket i stedet ned og lot ballen gå over seg. Fotrappe Tony Cottee - som erstattet skadde Ian Marshall - forfulgte ballen, og dundret den forbi Schmeichel fra skrå vinkel.

Sutrete

Da hadde det gått nesten en halvtime av første omgang, og Leicester hadde definitivt vært best. Rob Savage og Steve Guppy åpnet United fra hver sin flanke, Emile Heskey sendte Henning Berg ut i mild fortvilelse med rå styrke i lufta, og fart og teknikk langs bakken, mens svensken Pontus Kaamark og kaptein Steve Walsh styrte et stort sett meget effektivt organisert Leicester på defensiven.

Men det var før pause. I andre omgang var det bare hjemmelaget - og i rettferdighetens navn: United burde ha vunnet dette med mange mål.

Likevel sitter jeg igjen med følelsen av at de fortjente denne smekken - på bakgrunn av den stillestående, arrogante, sutrete, innsatsløse og uverdige førsteomgangen.

- Veldig skuffende. Leicester løp over oss, sier Ferguson.

Ubegripelig

Ole Gunnar Solskjærs omtalte kjempesjanse var bare én av seks-sju av samme størrelse etter pause. Og dessverre den eneste han kom til i løpet av 90 minutter. Andy Cole kom til de fleste, men var for anledningen tilbake på sitt mest ineffektive.

Solskjær virket til tider utilpass på venstreflanken, og av en eller annen ubegripelig grunn opererte Ryan Giggs langt oftere som rein spiss.

Manager Alex Ferguson er ikke typen som pakker inn oppriktig skuffelse i klisjeer - og sier meget korrekt:

- Vi kan ikke klage. Vi har bare oss selv å skylde på.

For til tross for at formsvake Leicester presterte noe bortimot naturstridig på Old Trafford, så var det United som la premissene for kampen. Og de gjorde det altfor dårlig.

<B>HUFF OG HUFF:</B> Ole Gunnar Solskjær misset sin eneste målsjanse, la seg ned på kne og reiv seg i håret. Ole Gunnar virket utilpass på sin flankeposisjon i går.