Reagerer på fjerning av bilder:

- Helt absurd

Toppserieklubben Sandviken reagerer sterkt på at herrelaget fjernet bilder fra felles garderobe. - Ikke første gang det har skjedd, sier Sandviken-kaptein Tuva Hansen (24).

STRIDENS KJERNE: Disse bildene ble fjernet fra garderoben. Foto: Mette Hammersland
STRIDENS KJERNE: Disse bildene ble fjernet fra garderoben. Foto: Mette Hammersland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

5. september hengte kvinnelaget til Sandviken opp bilder av samtlige spillere i garderoben. Der fikk bildene henge ei snau uke, før de ble tatt ned. Sandvikens herrelag, som Sandviken deler garderobe med, likte nemlig dårlig at bildene hang der.

Herretrener Magne Hesmyr Nilsen bestemte i samråd med resten av trenerteamet at bildene skulle fjernes før en hjemmekamp. Bildene var, ifølge trenerteamet, «forstyrrende».

Sandvikens kaptein, Tuva Hansen (24), fikk melding om bildefjerningen på en intern gruppe med A-laget da hun var på samling med landslaget.

- Vi ble ganske irritert. Jeg syntes det er ganske absurd. Det er ikke første gang det har skjedd heller, sier Hansen til Dagbladet.

- Ikke første gang?

- Vi hadde noen mindre bilder før, som også ble tatt ned.

OPPGITT: Sandviken-kaptein Tuva Hansen er oppgitt over at herrelaget har fjernet spillerbildene fra lagenes felles garderobe. Foto: Privat
OPPGITT: Sandviken-kaptein Tuva Hansen er oppgitt over at herrelaget har fjernet spillerbildene fra lagenes felles garderobe. Foto: Privat Vis mer

Toppserieklubben Sandviken og Sandvikens herrelag (som spiller i tredjedivisjon) deler garderoben - som er en del av et kommunalt anlegg.

Mediesjef for kvinnelaget, Mette Hammersland, deler frustrasjonen til Hansen.

- Jeg synes det var veldig spesielt og utrolig skuffende. Nitrist, rett og slett, sier medieansvarlig for kvinnelaget, Mette Hammersland, til Dagbladet.

Storm i vannglass

Trener for Sandvikens herrelag, Magne Hesmyr Nilsen, sa til Dagbladet onsdag at han forstår lite av reaksjonen til Hammersland og co.

- De bildene trenger ikke å henge der. Det er like mye vår garderobe som deres, og for å være helt ærlig så skjønner jeg lite av hvorfor de bildene er så viktig for dem.

Han mente kvinnelaget ville tatt ned bildene hvis det hang bilder av herrespillere i garderoben.

- Ingen fra klubben har tatt opp noe med meg. En dag ble jeg bare ringt opp av BT. Jeg synes det er helt vanvittig å måtte kommentere.

Tøft døgn

Da Dagbladet tar kontakt med Nilsen torsdag er han lei seg for hvordan ting har kommet ut.

- Uansett hva jeg sier nå virker det som jeg har holdninger jeg ikke har. Det blir framstilt som jeg har noe imot dem, det har jeg absolutt ikke.

- Det har vært et tøft døgn, fortsetter Nilsen.

Treneren vil ikke kommentere om han angrer på valget eller på påstandene om at bildene har blitt tatt ned tidligere.

Bildene ble for øvrig tatt ned uten at kvinnelaget ble informert om saken i forkant.

Hansen og Hammersland forteller at laget nå har hengt opp de omtalte bildene i en annen garderobe, som er litt mindre.

ALT SOM ER IGJEN: Slik ser det ut i garderoben nå. Foto: Mette Hammersland
ALT SOM ER IGJEN: Slik ser det ut i garderoben nå. Foto: Mette Hammersland Vis mer

Sjokkerte spillere

Hammersland fant bildene i et medisinrom inne i garderoben etter at de var tatt ned fra veggen.

Bergens Tidende har også omtalt saken.

- Tanken var at vi ønsket å ha de i garderoben som en stolthet for våre egne spillere. Jentene fortjener å ha de bildene, fordi det er det beste laget i klubben. Når vi reiser rundt i andre garderober, så er det bilder av spillere der. Det er vi som har hatt førsterett på den garderoben. Toppserielag er prioritert først, sier Hammersland.

På grunn av coronarestriksjoner har kvinnelaget, som leder Toppserien, hatt enerett på garderoben det siste året. Begge lagene bruker garderoben til kamp.

- Hvordan reagerte spillerne?

- De var helt sjokkerte da jeg fortalte at herrene ikke kunne ha bildene oppe, for da mistet de fokus på sin kamp. Jeg kjøper ikke den i det hele tatt, og de syntes det var helt latterlig. Dette er ikke noe å gå i krigen på, men det er godt eksempel på hvor mye vi har igjen å gå, sier Hammersland, som kaller forklaringen til Nilsen for «syltynn».

Overfor BT beskrev Nilsen hele situasjonen som «storm i et vannglass».

- Jeg skjønner at han sier det, men for oss er det som å si: «Dere må ikke tro dere er noe», sier Hammersland.

Kaptein Hansen skjønner også lite av forklaringen til Nilsen. Hun mener at bildene har blitt hengt opp for å en hjemmefølelse i garderoben.

- De får mene hva de vil, men det virker ganske rart. Det er ikke sånn at bildene er veldig forstyrrende på noen måte. Det hele er bare absurd, forklarer Hansen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer