Helt åpent etter fransk seier

Marinette Pichon ble matchvinner for Frankrike seks minutter før slutt i en jevn og spennende kamp mot Sør-Korea. Dermed er det helt åpent i Norges VM-gruppe.

Begge lag hadde enorme sjanser i en underholdende kamp på RFK Stadium noen timer etter at Norge hadde tapt for Brasil. Til sist var det WUSA-stjernen Pichon som scoret kampens eneste mål.

Like stor helt var Frankrikes keeper Celine Marty, som hadde fantastiske redninger på en nikk fra Park Eun-sun og et skudd fra Lee Ji-eun tidligere i 2. omgang. Resultatet betyr at det er mulig å bli utslått med 6 poeng i gruppe B, eller å gå videre med 3 poeng!

Norge må slå Sør-Korea lørdag med minst like store sifre som Frankrike måtte slå Brasil, for å være helt sikker på å gå til kvartfinale. Det er total målforskjell, og ikke innbyrdes oppgjør, som skiller ved poenglikhet.

Vinner Frankrike mot Brasil og Norge mot Sør-Korea, vil Brasil, Norge og Frankrike ha 6 poeng. Brasil har 7-1 i målscore, Norge 3-4, Frankrike 1-2.

Dersom Frankrike taper for Brasil, går Norge videre selv med ettmålstap mot Sør-Korea. Da vil Brasil ende på 9 poeng, de tre øvrige på 3 poeng. Norge har altså 3-4 i målscore, Frankrike 1-2 og Sør-Korea 0-4.

Norge går videre med seier:

Dersom Brasil tar poeng fra Frankrike, eller dersom Frankrike vinner med like eller dårligere sifre enn Norge.

Norge går videre med uavgjort:

Dersom Brasil tar poeng fra Frankrike. Blir det uavgjort i begge kamper, vil Norge gå videre på flere scorede mål. Unntaket er dersom Frankrike scorer minst tre mål flere enn Norge lørdag (eks. 3-3 mot 0-0). Blir det 2-2 for Frankrike og 0-0 for Norge, går Norge videre på 2-0-seier i innbyrdes oppgjør.

Norge går videre med tap:

Dersom Norge taper med bare ett måls margin, og Brasil slår Frankrike.

Taper Norge med to mål eller flere, er Sør-Korea forbi og Norge utslått.

NTB