Helt bak mål

MOSS (Dagbladet): Moss- Rosenborg 1- 1. Dagfinn Enerly visste ikke sikkert om han var en helt i går, eller om han bare var helt bak mål: Han scoret for sin gamle arbeidsgiver, stjal to poeng fra sin nye - og skjøt så hardt og kontant at han skadet RBK-keeper Arason tre dager før Champions League...

Som om ikke Rosenborg har nok problemer fra før av. Tre dager før Champions League-kampen mot Paris St. Germain, sliter laget med sykdom, slitasje, skader - og et for lavt prestasjonsnivå.

Bent Skammelsrud sliter litt med det siste. Han mener den nesten to uker lange samlingen med landslaget er forklaringen:

- Man får ikke den samme kvalitetstreninga som på klubbnivå. Når jeg i tillegg ikke fikk spille i noen av kampene, så er det naturlig at en slik periode merkes på formen, sier Bent.

Trener Nils Arne Eggen er heller ikke glad for at nøkkelspillerne er så lenge borte i den viktigste delen av sesongen.

- Doble landskamper som dette er ikke bra - verken for klubb- eller landslag, fastslår han.

Han virker likevel ikke spesielt betenkt foran tirsdagen:

- Vi får se nå når det blir skikkelig alvor igjen. Jeg tror nok ikke dette er så farlig, nei.

Men visst merker Eggen symptomene:

- Vi er jo egentlig ferdig med vår sesong vi nå, både fysisk og mentalt.

Og visst ser ikke situasjonen så lys ut i øyeblikket.

Halsonde

Bare se her:

  • Roar Strand skulle vært med til Moss i går, men var totalt nedkjørt fysisk på gårsdagens RBK-trening, og ble igjen i Trondheim for å hvile.
  • Bent Inge Johnsen ble igjen med halsonde.
  • Frode Johnsen ble igjen med ørebetennelse.
  • Erik Hoftun ble igjen fordi han er suspendert i tirsdagens Champions League-kamp - og overlot derfor gårsdagens jobb til andre stopperalternativer.
  • Nøkkelspillere som Bent Skammelsrud og Jan Derek Sørensen presterte omtrent som mot Helsingborg i går. Altså ikke på Champions League-nivå .
  • Og verken Petter Belsvik, Kenneth Storvik, Børge Hernes, Christer George eller Tor Trondsen klarte å stå fram som fullgode erstattere.

Usikkert

Og som om ikke dette var nok:

  • Keeper Arni Gautur Arason fikk en lei vridning i foten da han reddet et av mange skudd fra den kommende Rosenborg-spilleren Enerly. I går var det høyst usikkert om Arason blir klar allerede til tirsdag.

Dagfinn Enerly derimot, gleder seg til å bli en del av Rosenborg.

- Champions League er hovedgrunnen til at jeg valgte Rosenborg. Og vinner de i Paris, så får jeg kanskje sjansen til å prøve meg allerede i årets turnering, sier Enerly.

  • Tor Trondsen debuterte som midtstopper for Rosenborg, og gjorde en grei jobb sammen med Christer Basma. Men det er neppe noen tvil om at Basma blir Bent Inge Johnsens makker mot Paris St. Germain. Og at Roar Strand blir høyreback og Morten Knutsen venstreflanke. Hvis alle er friske.
  • Knut Torbjørn Eggen var bare et overtidsminutt unna sin første seier over fattern. - Vi hadde 11 store sjanser, og det var litt surt å tape to poeng i dag, sier Knut Torbjørn.
  • Moss er avhengig av å selge de beste spillerne, men det gror bra i egen avdeling: I går spilte tre 19-åringer tidvis glimrende: Keeper Per Morten Kristiansen, midtbanespiller Magnus Amundsen og spissen Simen Brenn.
DAFFY:</B> Først scoret han mot sine lagkamerater, så skadet han (ufrivillig) keeper Arason. I verste fall ødela Dagfinn Enerly sin egen sjanse i årets Champions League på Melløs.