Helt bånn!

Det var en ren ydmykelse og VMs største sensasjon, men gårsdagens sjokktap var faktisk andre gang på kort tid at landslaget ble slått av jentene fra treskolandet. Når det skjer i et VM på hjemmebane, er det grunn god nok til å redusere forventningene om VM-gull.

Da Mette Davidsen bommet på straffen i siste sekund, var det helt typisk for den norske innsatsen: Jentene var uten rytme i angrepsspillet, nølte i forsvar, bommet på skudd, virket stresset og gjorde altfor mange tekniske feil. I tillegg hadde Nederland i går en keeper som overgikk Cecilie Leganger.

  • Allerede i den første timeouten ga Marit Breivik klar beskjed: Senk skuldrene, sørg for blikkontakt og hold avtalene! For oss utenfor banen betyr det at jentene skulle slappe av, være mer konsentrerte og engasjerte for å få til innøvde trekk i spillesystemet.

Det ble bare verre og verre.

  • Vi har sett tendensene tidligere i dette VM: Vi mangler rytme og variasjon i angrepsspillet, og vi mangler skyttere. Kjersti Grinis VM-debut mot Australia var overbevisende, men da kunne Norge gjøre som de ville. I går møtte vi en motstander som kan bli en gullkandidat om fire-fem år hvis de får enda flere spillere på samme fantastiske nivå som Natasja Burgers.

I går spilte Kjersti Grini elendig. Det virket som hun tok for lett på kampen, og da hun innså at hun måtte skjerpe seg, ble hun overtent og stresset.

Birgitte «ZM» viste sitt talent i en kort periode, inntil hun også begynte å gjøre for mange feil.

Tonje Larsen var knapt på banen. Marianne Rokne var satt på tribunen.

Og da også Susann Goksør Bjerkrheim og Trine Haltvik mislyktes i så stor grad at de måtte sitte mye på benken, sier det seg selv at Norge var uten skuddkraft.

Spørsmålet er hvor lenge Marit Breivik tror vi kan spille et VM uten å satse på et par skyttere ved siden av Kjersti Grini.

  • Angrepsmessig har det norske spillet haltet i VM-innledningen. Det mangler mye når det gjelder timing og rytme, ikke minst i kontringsdelen. Når vi har mulighet til å kjøre, nøler vi og når vi bør være tålmodige, avsluttes angrepet før det er ordentlig etablert.

Forsvarsmessig sviktet det i går mest på Norges trenerbenk. Et frimerke på Natasja Burgers som regisserte nesten alt av angrep hos de oransje, ville vært Norges viktigste forsvarstrekk.

  • Dagens kamp mot Polen blir spennende. Enten var smellen mot Nederland en vekker til skjerping, eller så var det et varsel om at vi kan bli slått ut før sluttfinalene.
  • Jeg vil ikke være pessimistisk, men jeg ble skremt i går. For håndballsporten var resultatet positivt. Det viser at noen nye nasjoner kan blande seg inn i medaljekampen om et år eller to.

Men så lenge VM går i Norge, er det enda viktigere for norsk håndball at landslaget vinner.

La oss slippe flere ydmykelser!