Bodø Glimt seriemestere:

- Helt enestående

Bodø/Glimt sikret klubbens første seriegull på Marienlyst.

TOK GULL: Med seier over Strømsgodet kunne Bodø/Glimt feiret sitt aller første seriegull i fotball. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Strømsgodset – Bodø/Glimt 1–2

Det var en tydelig følelsesladd Glimt-trener, Kjetil Knutsen, som møtte til Eurosport-intervju etter kamp.

- Det er en stor dag, jeg er rørt. Det har vært en hel klubb som har jobbet i samme retning i lang, lang tid, sa Knutsen.

- Vi skal kose oss med denne deilige følelsen. Dette har vært helt enestående. Jeg føler vi har flyttet grensa både for vår egen del og norsk fotball, smilte kaptein Ulrik Saltnes.

Det er første gang en klubb fra Nord Norge vinner seriegull. Det skjer også på dagen Tromsø rykket opp til Eliteserien igjen.

Drømmestart

Poeng var nok til å sikre gullet søndag, og allerede etter drøyt tre minutter kunne nervene legge seg.

Philip Zinckernagel driblet seg rundt på høyre og slo inn. Inne foran mål skled Kasper Junker på den glatte banen, men liggende greide han å sende Glimt i ledelsen.

Etter drøyt ti minutter gjorde Zicnkernagel det selv. Han prikket nettmaskene nede i hjørne fra distanse, og sørget for 2–0. Da var gullroen lagt seg over Glimt-laget.

Keeper i storform

For etter det tok vertene mer over på Marienlyst, og hadde store sjanser til å redusere, men Nikita Khajkin gjorde flere kjemperedninger bakerst.

Med seks minutter igjen av full tid ble det derimot litt spenning. Valdimar Thor Ingimundarson satte inn reduseringen, men mer hadde ikke Strømsgodset å komme med.

Glimt har vært fullstendig overlegne denne sesongen. Ned til Molde på 2. plass er det 18 poeng med fem kamper igjen.

Men det blir en merkelig feiring.

Nøkkelspillerne Patrick Berg og Marius Lode sitter i karantene i Oslo. De var med i landslagstroppen og var nærkontakter til Omar Elabdellaoui som først testet positivt, før de selv har testet positivt for corona seinere.

Trener Kjetil Knutsen benyttet anledningen til å hilse til duoen før kamp.

I tillegg var midtstopper Brede Moe ute med skade, mens kanskje den beste spilleren av de alle denne sesongen – Jens Petter Hauge – satt på benken for AC Milan mot Napoli da gullet ble sikret. Da lagkameratene spratt champagnen i garderoben, ble han byttet inn i storkampen.

På overtid punkterte han kampen til 3-1. For en drømmekveld for både Hauge og hele Bodø.

SERIEGULL: Per Sundnes må vente litt på seriegull til Bodø/Glimt og planlegger nå hvordan det skal feires. Video: Dagbladet TV Vis mer

Godset-krise

For Godset blir det derimot en nervepirrende høst. Seriemesterne fra 2013 står med begge beina godt plantet i nedrykksstriden.

Etter at Start vant tidligere søndag, ligger de på kvalifiseringsplass med 24 poeng. Det er fire poeng ned til erkerival Mjøndalen på direkte nedrykk, men bare ett opp til Brann og Start på trygg plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer