Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Helt fantastisk å ha et treningssted

Stavhopper Cathrine Larsåsen har fått sponsor.

NYTT TRENINGSANLEGG: Cathrine Larsåsen tok onsdag i bruke nye treningsfasiliteter på Brunstad Conference Center i Stokke utenfor Tønsberg. Der kan hun trene, bo og spise uten at det koster henne ei krone. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix
NYTT TRENINGSANLEGG: Cathrine Larsåsen tok onsdag i bruke nye treningsfasiliteter på Brunstad Conference Center i Stokke utenfor Tønsberg. Der kan hun trene, bo og spise uten at det koster henne ei krone. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix Vis mer

|||Sponsoravtalen med Brunstad Conference Center er nesten for god til å være sann. Cathrine Larsåsen føler seg i hvert fall som en flygende engel i himmelen.

- Det er helt fantastisk det de har fått til her. Etter at avtalen gikk i orden og jeg fikk se på de fasilitetene Brunstad har å tilby, har jeg kløpet meg selv i armen mange ganger og lurt på om jeg bare drømmer, sier Cathrine Larsåsen til NTB.

Stavhopperen fra Oslo har slitt med å finne egnede treningslokaler, men da Rune Brynhildsen kom i kontakt med markedssjef Ole Georg Nilsen ved Brunstad Conference Center løste alt seg.

- Det som har skjedd er som en stor åpenbaring for oss. Det er snakk om en sponsoravtale uten noe kronebeløp. Brunstad stiller med treningslokale i tillegg til bo- og spisemuligheter, mens Cathrine skal bidra med fronte en del av satsingen Brunstad planlegger mot idretten, sier rådgiver Rune Brynhildsen.

Norges beste kvinnelige stavhopper med en personlig rekord på 4,30 meter tok konferansehallen i bruk for første gang onsdag.

- Her har de laget en egen stavgrop for meg. Alt er bare fantastisk, og det er en utrolig entusiasme som blir lagt til grunn for at jeg skal ha det helt topp på alle måter. Jo, dette er som himmelrike, sier Larsåsen.

Drømmen

- Jeg kan ikke få bedre treningsmuligheter og fasiliteter enn jeg har her, og nå er drømmen at jeg skal kunne invitere andre stavhoppere både fra inn- og utland hit for å trene og konkurrere.

- Jeg kommer til å fortelle Jelena Isinbajeva om dette, og jeg håper at hun også kan komme hit til Brunstad. Det er i alle fall drømmen min, sier Cathrine Larsåsen.

For på Brunstad, som drives i tett samarbeid med menigheten Smiths Venner, er det ingen hemmelighet at planene er større enn at bare Larsåsen skal trene et par ganger i uken i Stokke.

Det legges opp til store utvidelser på det enorme området Brunstad disponerer. Utbyggingen som står på trappene, skal inneholde mye som er relatert til idrett. Det skal, blant annet, bygges et par treningshaller.

Rar sesong

Larsåsen hadde VM som det store målet i årets sesong, men noen Berlin-tur ble det ikke på henne. Skader satte en stopper for det.

- Det ble en veldig rar sesong for meg i år. Men selv om jeg fikk konkurrert svært lite, tror jeg også at det har vært sunt for meg det som har skjedd. Jeg har lært mye, og jeg tror jeg blir sterkere av de nedturene jeg har opplevd i sommer. Det er godt å vite at jeg kan reise meg og komme tilbake igjen også etter skader, sier hun.

Larsåsen sier også at hun har trent mye og utviklet seg videre selv om skadene ødela selve konkurransesesongen.

- Det grunnlaget jeg har lagt i år blir viktig med tanke på EM i Barcelona neste sommer, men før EM kommer jeg også til å satse på innendørs-VM i Doha. Det er det første store målet mitt nå, sier Larsåsen til NTB.

Hun gikk over 3,90 meter med halvt tilløp i Brunstad Conference Center onsdag. Det har hun aldri klart tidligere, så Larsåsen satser optimistisk videre på en ny sesong og håper på nye løft og høye svev.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media