FULL FEST: Boasson Hagen på vei opp Fløyen i Bergen under VM. FOTO: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
FULL FEST: Boasson Hagen på vei opp Fløyen i Bergen under VM. FOTO: Cornelius Poppe/NTB ScanpixVis mer

Bergen 2017:

– Helt fantastisk gøy

Edvald Boasson Hagen løftet fram av massivt folkehavet på Fløyen.

BERGEN (procycling.no): Nordmannen sa seg fornøyd med 17. plass på herrenes VM-tempo, etter å ha syklet opp blant tusenvis av frammøtte tilskuere i fjellsiden over Bergen.

– Det var utrolig gøy og helt sinnssykt med folk, sier Boasson Hagen til procycling.no og andre norske medier etter målgang.

Rudsbygdingen meldte seg som ventet aldri på i medaljekampen. Tom Dumoulin fra Nederland tok et overlegent gull, mens Primoz Roglic (Slovenia) og Chris Froome (Storbritannia) tok sølv og bronse henholdsvis.

Fornøyd med planen

Men Boasson Hagen virket å ta stor glede fra å sykle foran sitt eget publikum på hjemmebane.

– Det var helt fantastisk å kjøre opp. Jeg hadde ikke noe medaljehåp i dag. Det er bare gøy å sykle på hjemme bane med så mye folk rundt løypa, sier Boasson Hagen etter å ha syklet opp den siste klatringen til Fløyen - 3.4 kilometer lang med prosenter på 18.

– Man merker ikke så mye smerte når det er så mye folk og flott stemning. Dette kan sammenliknes med en fjelletappe i Tour de France, utroper nordmannen.

Boasson Hagen startet ikke tempoen med en ren temposykkel og byttet ikke sykkel i bunn av bakken slik mange andre ryttere. Som for eksempel landsmannen Andreas Vangstad, som endte på 31. plass.

– I mitt tilfelle var det riktig. Jeg tror ikke det hadde vært noe bedre med en tung temposykkel, sier Boasson Hagen.

– Jeg tapte kanskje litt tid på flatene, men hadde kanskje tapt enda mer på å bytte sykkel og kunne risikert ikke å få klikket inn.

Fokus fellesstart

Neste fokus for Boasson Hagen er selvsagt søndagens fellesstart, hvor nordmannen regnes av flere som en av favorittene.

– Dette var en bra gjennomkjøring for søndagen. Det er ikke hvert år at man har mulighet til å sykle VM på hjemmebane. Det er uansett nok av dager til å restituere seg på før søndag.

– Det var 45 minutter hardt kjør, og det bør gå ut av kroppen i løpet av dagene fram mot søndag. Nå blir det mest mulig hvile, hente inn krefter og prøve å lada opp best mulig, sier Boasson Hagen som viste veldig fin form i oppkjøringen til VM ved å vinne en etappe i Tour of Britain.

– Jeg håper formen er bra. Den har vært bra i det siste. Jeg har ingen garantier, men jeg satser på at den er bra på søndag også.