Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Helt fantastisk

BRYNE/OSLO (Dagbladet.no): Trond Bjørnsen ble dagens mann med to sene mål mot Hamkam i dag. Bryne vant 3-0 og tok et langt steg mot Tippeligaen 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en herlig revansj for Bryne - og ikke minst Trond Bjørnsen.

26-åringen fikk ikke spille i det hele tatt i cupfinalen mot Viking i helga, men var med fra start i dag.

Til slutt sto den tidligere Lillestrøm-spilleren igjen som kampens store helt. Med 3-0 fra første kamp tror nesten hele Jæren at det skal holde til Tippeliga-spill også neste år.

- 3-0 er et godt resultat, og det var kjekt for Trond å slå til på den måten. Nydelige scoringer, sier Bryne-trener Reine Almqvist til Rogalands Avis' nettutgave.

Bryne vant en fortjent seier mot Hamkam i dag. Marcus Andreasson ga hjemmelaget ledelsen med en scoring etter 25 minutter i første omgang. Svensken som er på utlån fra Bristol Rovers satte ballen i mål etter en corner.

1-0 var likevel ikke et trygt utgangspunkt foran lørdagens returkamp på Hamar, men med Bjørnsens to kjappe mål på slutten av kampen, er det grunn til å se lyst på det for de rødhvite.

Først gjorde Bjørnsens et glitrende solomål. Lysluggen tok med seg ballen framover og skjøt overraskende fra cirka 16 meter. Ballen duppet inn over Hamkam-keeperen. Et par minutter seinere lurte han Hamkams sisteskanse igjen. Denne gangen lobbet han ballen i mål.

- Dette var helt fantastisk. Nå bør vi klare det, selv om mye kan skje, sier Bjørnsen.

Imponerende 4030 tilskuere møtte opp på kampen som startet kl. 13.00. De færreste angret på det da dommeren blåste av og det sto 3-0.

De med Hamkam-hjerter hadde likevel liten grunn til å være fornøyd.

- Jeg kunne ha levd med 3-1-tap, med 3-0 blir det mye verre, sier Bakkemo, som likevel klamrer seg fast i håpet. Hamkam har vært gode på hjemmebane denne sesongen.

- Nå har vi smakt på jærvinden og jærværet. Nå skal Bryne få smake hedemarksføret, maner Bakkemo. Ståle Solbakken er tilbake i Hamkam. Den tidligere landslagsspilleren skal jobbe med talentutvikling i Hamar-klubben. Han var ikke selv tilstede på Bryne i dag, men fulgte kampen delvis på radio.

- Det blir vanskelig nå, sier Solbakken til Dagbladet.no.

Han hadde absolutt håpet på et bedre resultat i Rogaland.

- Det er jo sjelden det blir mange mål i kvalikkampene. Men vi har et forsøk til, sier Solbakken.

Hedmarkingene har med andre ord ikke helt gitt opp Tippeliga-spill 2002.

JUBLET IGJEN: Det var tungt å være Bryne-spiller på søndag. I dag hadde derimot Pål Håpnes (t.v.), Dejan Pavlovic og Ole Hjelmhaug grunn til å juble igjen. Dette bildet ble tatt etter semifinalen mot LSK. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart