- Helt feil at utøvere som ikke doper seg blir dømt for doping

Høidalen doping- utestengt inntil videre.

Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen er suspendert fra konkurranser og trening inntil videre. Det har Domsutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF) bestemt.

Høidalen har fått fire advarsler for brudd på retningslinjene om utøverinformasjon. De tre siste advarslene ligger innenfor en 18 måneders periode.

- Jeg har ikke sett avgjørelsen fra domsutvalget selv, men hørt rykter om den. Sånn generelt er det helt feil at utøvere som ikke doper seg blir dømt for doping. Jeg mener at Antidoping Norge må bruke tiden til andre ting. Det er rart at ledere ikke reagerer på det som skjer, sier Vegard Høidalen i en kommentar til Aftenposten.no.

Avgjørelsen om å utstenge Høidalen var enstemmig i domsutvalget, men idrettsforbundet kan ikke bruke mer enn to måneder på å avgjøre saken, heter det i slutningen fra Domsutvalget

Vegard Høidalen er oppført på prioritert utøverliste og medlem av Skien Volleyballklubb som er tilsluttet Norges Volleyballforbund.

Alle utøvere tilsluttet Norges Idrettsforbund har plikt på seg til enhver tid å opplyse om hvor de befinner seg, slik at de kan innkalles til uanmeldte dopingkontroller til enhver tid. Det er denne informasjonsplikten Høidalen har brutt.

(NTB)

MÅ VENTE PÅ SVAR: Vegard Høidalen har brutt meldeplikten, og er utestengt inntil domsutvalget i NIF har kommet til en endelig avgjørelse. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
MÅ VENTE PÅ SVAR: Vegard Høidalen har brutt meldeplikten, og er utestengt inntil domsutvalget i NIF har kommet til en endelig avgjørelse. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer
- Helt feil at utøvere som ikke doper seg blir dømt for doping