BOKAKTUELL:  Claus Lundekvam. Foto: Bjørn Langsem
BOKAKTUELL: Claus Lundekvam. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Helt fra starten av i Brann er man en gjeng bortskjemte drittunger

Sier Claus Lundekvam.

(Dagbladet): Tidligere fotballspiller Claus Lundekvam (42) skapte overskrifter i forrige uke da han kom ut med boka «En kamp til». Der snakker han om fotballivet med damer, alkohol og narkotika.

I går kveld ble den tidligere Southampton-spilleren intervjuet av Davy Wathne på Litteraturhuset i Bergen. Der kom han med utfyllende kommentarer til det allerede etablerte nyhetsbildet rundt bokutgivelsen.

Ifølge Bergensavisen fortalte Lundekvam at det utsvevende livet startet som Brann-spiller i Bergen.

- Altfor mye penger - Helt fra starten av i Brann er man en gjeng med bortskjemte drittunger som tjener altfor mye penger. Da blir hverdagen og disse festene en livsstil, og til slutt føler du deg udødelig. Du mister evnen til å se faresignalene.

Lundekvam spilte i Brann fra 1993 til 1996. Noe bedre var det ikke på landslaget:

- Vi tok vår ære i å gi det beste for landet vårt. Etter kampene, derimot ... Alkoholen fløt, og damene var overalt, sa han ifølge Bergensavisen.

Notorisk utro Lundekvam spilte 411 kamper for Southampton fra 1996 til 2008. Skader tvang ham til å legge opp i 2008. Rastløsheten tok over, og det hele gikk over styr.

- I 19 år var jeg notorisk utro. At folk visste hvem jeg var, ga meg en følelse av uovervinnelighet, av å være hevet over moral og etikk, av at folk rundt meg var der for meg. Ble jeg avvist, gikk jeg videre til neste dame, helt til jeg fant noen som var villig, heter det i boka.

Da Dagbladet intervjuet nåværende Brann-trener Lars Arne Nilsen i juni, sa han følgende om fotballspillere og alkohol:

- Jeg mener at det ikke er en god idé å gå på byen. Og jeg synes ikke at idrett og alkohol hører sammen. Det mener jeg. Men det er lov å bruke sunn fornuft.

- Bare tull I boka skriver Lundekvam at damer gikk inn og ut av rommet til John Arne Riise under landslagssamlingene. Dette har Delhi Dynamos-spilleren kraftig benektet.

- Jeg hadde ifølge Claus 3-4 damer på rommet på en dag, under samling! Bare tull, skrev han i et følelsesladet innlegg på Facebook.