Andrea Rooth:

- Helt grusomt. Kjærlighetssorg

Friidrettshåpet Andrea Rooth (21) forteller at hun ble stoppet av tyskere på gata etter karrierens største nedtur i friidretts-EM og at hun fikk en overraskende beskjed fra en sponsor som «googlet» hennes navn. Nå vil Rooth gjøre noe med ryktet.

Andrea Rooth orker ikke å se på bildene av seg selv. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andrea Rooth (21) er et av norsk friidretts største talenter og framtidshåp.

Drømmene er store og målet er klinkende klart: Rooth gjør alt hun kan for å oppfylle drømmen om å bli olympisk mester på friidrettsarenaen.

- Målet mitt i et lengre perspektiv er OL-gull. Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har vist at det er mulig også for nordmenn. Det gjør mye for oss som kommer i neste rekke; vi tenker at det faktisk er mulig å bli best i verden som norsk friidrettsutøver, sier Andrea Rooth til Dagbladet.

Multitalentet har - ikke ulikt da Karsten Warholm var på samme alder - ennå ikke funnet ut hvilken øvelse hun etter hvert skal rette fokuset mot. 21-åringen har vunnet gull i U20-EM på 400 meter hekk, men har også solide meritter å vise til i mangekamp og på 100 meter hekk.

Det var på 100 meter hekk hun kvalifiserte seg til sitt første senior-EM i München i fjor. Det ble en marerittdebut i et seniormesterskap - og en skjebne som fikk tilfeldige tyskere på gatene i München til å stoppe henne og vise den dypeste medfølelse.

For Rooth ble disket for en tjuvstart allerede før mesterskapet var i gang og forlot Olympiastadion oppløst tårer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer