- Helt grusomt

Etter en sluttspurt på 1500 meter og krampe i hver eneste muskel i kroppen, sikret Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim VM-gull i maratonpadling.

- Dette var helt grusomt, jeg er utrolig sliten nå, sa Eirik Verås Larsen til Dagbladet etter 35 kilometer i båten i Zamora, nord i Spania.

For maratonpadling er ikke som annen padling. Mens Verås Larsen er vant med å ha en bane for seg sjøl på K1 1000 meter, kniver alle i samme bane i maraton.

Taktikk

- Det er veldig mye knuffing og taktisk kjøring. Man skal ha litt flaks hvis ingen slår hull i båten din, sier Verås Larsen og ler.

Han var langt fra sikker på at de skulle klare å forsvare fjorårets seier da sluttspurten startet 1500 meter fra mål. Men etter to timer, 23 minutter og 26 sekunder kunne de to i den norske båten bruke sine siste krefter på å strekke hendene i været og juble for VM-gull. De hadde slått Nederland med ett sekund.

Krampe

- Jeg var ikke sikker på seier før vi var i mål, for vi hadde krampe overalt. De to første rundene var det mange båter som kjørte over evne, men tempoet roet seg heldigvis på de to siste rundene, sier Verås Larsen.

I begynnelsen av september vant han VM-gull på K1 1000 meter og sølv på K2 i løpet av én time. Med gårsdagens VM-gull, sammen med K2-makker Fjeldheim, har han vunnet fire VM-gull på to år. Dermed har han tangert Knut Holmann.

- Sjøl om jeg rangerer VM-gullet i Sevilla høyere enn dette, var det absolutt gøy å slå maratonspesialistene. Nå skal jeg ta meg et par uker fri fra padlingen før jeg starter oppkjøringen til neste sesong, og forhåpentligvis flere gull, sier Verås Larsen fornøyd.

GULLGUTTER: Eirik Verås Larsen (t.v.) og Nils Olav Fjeldheim slipper jubelen løs etter å ha pint seg til gull i maratonpadling.