-  Helt grusomt

Tilstanden er kritisk for snowboard-kjøreren Line Østvold. Tirsdag pådro hun seg en alvorlig hodeskade under trening i Chile.

Verdensmesteren i boardercross fra 2 002 pådro seg skaden da hun skulle over to kuler i løypa, såkalte «kamelpukler».

-  Oppå eller like over den andre pukkelen, tverret brettet og hun hektet fast den ene kanten i snøen så hun ble slengt over, forklarer presidenten i Norges Snowboardforbund, Børre Bie-Larsen, til Dagbladet.

Han var sent i natt norsk tid i nær kontakt med legene i Santiago. -  Legene som behandler Line kan ikke med sikkerhet fastslå omfanget av skaden. Vi kan ikke gjøre annet enn å vente.

-  Alvorlig

Forbundet hadde i går problemer med å få bekreftet Østvolds nøyaktige medisinske situasjon.

-  Vi har fått beskjed om at tilstanden er stabil, men alvorlig. Grunnet avstand og språkforskjeller, har det vært noen komunikasjonsproblemer, men vi har fått en bekreftelse på at sjukehuset er av bra standard. Derfor er vi trygge på at Line er i de beste hender, sier landslagslege Jørn Torjussen.

-  Sannsynligvis er det ingen hjernerystelse, for da hadde hun nok vært utskrevet etter én dag. Derfor tror vi det er noe verre, men håper det ikke er virkelig alvorlig.

-  Uflaks

Stine Bruun Kjeldaas, sølvvinner i halfpipe, synes hendelsen er skremmende.

-  Det er helt grusomt, og jeg får en skikkelig ekkel følelsen i magen. Hun er nødt til å ha hatt uflaks, for jeg kjenner Line som en veldig bra kjører med god kontroll.

-  Jeg håper hun kommer fra det uten varige mén.

Ulykken skjedde tirsdag, men først i går sendte Snowboardforbundet ut en pressemelding.

-  Familien på plass

-  Vi ønsket å ta hensyn til de pårørende, slik at de kunne få snakket sammen før de leste noe om det i pressen, sier generalsekretær Annika Johnsson.

Ifølge Bie-Larsen ankom Line Østvolds foreldre og kjæreste sjukehuset i Santiago i går. I dag kommer også søsteren.

-  Skummelt

Østvold var uttatt til å representere Norge i verdenscupåpningen 15. og 16. september.

-  Hun som vant konkurransen, pådro seg en hodeskade for to år siden, men er bra igjen i dag. La oss bare håpe Line også slipper varige mén, sier Børre Bie-Larsen, som sjøl har falt på samme måte.

-  Jeg brøt kravebeinet. Som regel blir det ikke alvorlige skader ut av det, men det erskummelt når hun har vært på sjukehuset så lenge.

CROSSKJØRER: Line Østvold (t.v.) her i aksjon mot Carmen Ranigier under World Cup-finalen i Italia tidligere i vinter.
KRITISK: Situasjonen for verdensmester Line Østvold skal være kritisk etter fall under snowboard-trening. - Vi har fått beskjed om at tilstanden er stabil, men alvorlig. Grunnet avstand og språkforskjeller, har det vært noen komunikasjonsproblemer, sier landslagslege Jørn Torjussen til Dagbladet.