- Helt håpløst å bomme

I høst løste Freddy dos Santos Vålerengas scoringsproblemer med storspill. I går kveld ble han syndebukken da det gjaldt som mest.

TØNSBERG (Dagbladet): Spillende trener Kjetil Rekdal dro fram Wembley-slegga og dundret ballen i tverrliggeren fra 30 meter. Returen fikk Freddy dos Santos på et Tippeliga-fat av sølv.

- Den skal sitte i mål. Jeg så keeperen ligge inne i mål. Da tenkte jeg bare på å styre den inn. Det er jo helt håpløst å bomme på en slik mulighet. I natt får jeg neppe sove, sier dos Santos til Dagbladet.

Årets dårligste

10 Tippeliga-mål ble det totalt på klubbens toppscorer i år. I går var alt bare svarte natta i flomlyset på kunstgraset i Tønsberg.

- Det er dumt å spille min dårligste kamp for året da det gjelder som mest. Andreas Augustsson kjenner jeg jo godt fra før, og i dag hadde han full kontroll på meg. Jeg må spille på et høyere nivå enn dette, sier dos Santos oppgitt.

Kjetil Rekdal var bare lei av de forspilte målsjansene i garderoben etter kampen.

- Jeg er irritert på at vi nok en gang bommer på en matchball som den Freddy fikk. Han gjør det jo ikke med vilje, men dette føyer seg bare inn i rekka av våre brente sjanser, sier treneren som i går valgte å spille selv.

- Vi kom veldig ofte i fine posisjoner som vi skusla bort ved å gjøre en ekstra finte eller noe dilldall, utdyper Rekdal som både ga juling (gult kort) og fikk juling i går.

Store sjanser

Alt lå til rette for fest i går kveld. Ikke siden Jahn Teigen landet med helikopter i midtsirkelen en gang på begynnelsen av 80-tallet har det vært så mye mennesker på fotballkamp i Tønsberg. 5600 tilreisende tilskuere fikk se en god første omgang der sjansene var relativt få, men store.

Freddy dos Santos er ikke glemt. Sandefjord-kaptein Tom Helge Jacobsen burde scoret aleine med Øyvind Bolthof. Og Sandefjord-ving Samuel Isaksen fikk håret til å vokse på trener Tom Nordlies hode da han lot være å spille ballen på blank goal til Tom Helge Jacobsen etter 39 minutter.

Texas i Valhall

Andre omgang ble en tammere affære. Der Vålerenga skapte mest, men ikke maktet å skape sjanser. Sandefjord var farlige på enkelte dødballer, men slet på det raske kunstgresset.

I går avgjorde Norges Fotballforbund, mot Sandefjord-trener Tom Nordlies vilje, at returkampen spilles inne i Valhall i Oslo 22. november. Vålerenga-keeper Øyvind Bolthof tror det er fordel Enga.

Gleder seg

- Det passer oss veldig bra. Vi er vant til å spille der inne. Det blir en gryte uten like, mener Bolthof.

Freddy dos Santos kan ikke annet enn å være optimist.

- Jeg gleder meg voldsomt. Det blir et vanvittig trøkk. Minst like bra som til Robbie Williams-konserten i helga, sier Freddy dos Santos.

STOR SJANSE: Her skulle Tom Helge Jacobsen gitt Sandefjord ledelsen.
IKKE FORNØYD: Freddy dos Santos vet at han skulle scoret på returen da Kjetil Rekdal (bak) skjøt i tverrliggeren. - Jeg er irritert på at vi nok en gang bommer på en matchball som den Freddy fikk, sier Vålerenga-treneren.