- Helt håpløst, rullegardina gikk ned

Lund Svindal sint på seg selv etter VM-fiasko i super-G.

SVIKTET: Aksel Lund Svindal var allerede håpløst langt bak da han kjørte ut like før mål.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
SVIKTET: Aksel Lund Svindal var allerede håpløst langt bak da han kjørte ut like før mål. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har ikke imponert i super-G denne sesongen, men var like fullt krystallklar på at han hadde store sjanser til å ta medalje i dagens VM-øvelse.

Det endte dessverre med fiasko for Kjellers store sønn.

Han var på etterskudd fra start, la igjen mye tid gjennom hele traseen og var ett sekund og 59 hundredeler bak lederen Christof Innerhauer ved siste mellomtid da han like godt kjørte ut.

- Jeg hadde ikke noen god følelse. Det var kanskje ett parti, den siste delen av flata etter det bratte partiet, hvor jeg kjørte OK. Etterpå gikk det skikkelig dårlig. Det er sånn jeg har gjort for mye i det siste. Jeg skjønte at det ikke var bra nok, og da ble det til at jeg satset ekstra på slutten, sier han til NRK.

Lund Svindal kom for langt ut i en venstresving og greide ikke å hente seg inn igjen. Skuffelsen var naturligvis stor, men han var langt fra en slagen mann da han snakket med statskanalen i målområdet.

Allerede i morgen får han en ny sjanse til å rette opp inntrykket, da står utfor på programmet.

- Det er mange løpere i verdenstoppen som står i målområdet og føler seg som dårlige skiløpere i dag. Dette snur veldig fort, sier han.

Da han fikk se løpet sitt i reprise fant han mye å sette fingeren på.

- Jeg kjente at starten ikke gikk som jeg vil, men jaget på likevel. Neste parti og det påfølgende henget gikk bedre, sier Svindal.

Som reagerer slik på TV-bildene av siste del av løpet:

- Helt håpløst, dette her. Her visste jeg at det stort sett var over for min del. Rullegardina gikk ned. Det var ikke så moro som jeg trodde det skulle være, det skal jeg ærlig innrømme.

Lund Svindal var på ingen måte alene om å kjøre ut i den svært isete og krevende super G-løypa, av de 10 første løperne kom bare seks til mål. Også Kjetil Jansrud på startnummer 30 greide ikke å fullføre.

Aksel sier han studerte de to første løperne før han fokuserte på seg selv.

- Det var meget utfordrende å kjøre. Jeg så de to første på TV, og syntes ikke det så ille ut da. Men det var ikke lett å kjøre, sier han.

Italienske Christof Innerhofer vant suverent, 60 hundredeler foran Hannes Reichelt fra Østerrike og 72 hundredeler foran Ivica Kostelic fra Kroatia.

Bode Miller kunne fort tatt gullet etter forrykende kjøring, men i den samme svingen som Aksel Lund Svindal mistet han balansen og fikk løpet spolert.