- Helt håpløst

Henriksen skuffet stort i sleggekvalifiseringen.

SKUFFET: Sleggekasteren Eivind Henriksen var skuffet over egen innsats i kvaliken under EM i Helsinki.Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpix
SKUFFET: Sleggekasteren Eivind Henriksen var skuffet over egen innsats i kvaliken under EM i Helsinki.Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpixVis mer

- Helt håpløst, var det første sleggekasteren Eivind Henriksen sa da han møtte norsk presse etter kvalifiseringen i slegge torsdag.

Han kastet 72,54 meter og endte på 8.-plass i sin kvalifiseringsgruppe, men var sikker på at det ikke kom til å bli finalekasting, selv om den andre gruppen ikke hadde vært i aksjon.

- Jeg hadde absolutt ikke noe trykk i kroppen i kastingen min, og det gjorde at heller ikke teknikken stemte. Det blir en del småfeil som gir store utslag, sa han til NTB.

Han innledet med 72,54 meter. Deretter slengte han slegga rett i nettet, mens det siste kastet hans endte på 71,49 meter. Det var ikke godt nok på Olympiastadion i Helsingfors torsdag.

- Jeg har merket det noen dager at alt ikke har fungert som ønsket. Jeg har rett og slett ikke vært så bra på trening som tidligere i sesongen. Derfor må jeg hjem for å analysere treningsprogrammet. Jeg må se hva jeg gjorde tidligere i sesongen, for hadde jeg kastet som jeg har gjort før i år, så ville jeg lett kommet til finalen her, sa en skuffet Henriksen.

Han har satt norsk rekord to ganger denne sesongen og står med 75,57 meter som beste resultat. Han var ikke i nærheten av et slikt resultat torsdag.

- Nå reiser jeg hjem for å kaste i elitestevnet på Lillestrøm 3. juli. Det blir det siste sprellet før OL-uttaket, sa Henriksen på vei ut av Olympiastadion i Finland.

(NTB)