Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt håpløst

TIL-trener Trond Johansen må bare konstatere at Ole Martin Årst fortsatt ikke har scoret mål siden comebacket. Og at laget har stø kurs mot nedrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Etter 86 minutter fikk Årst en fin stikkball fra Bjørn Johansen. Han sto mutters aleine foran Terje Skjeldestad og hadde et hav av tid. Men det puslete skuddet gikk utenfor. Der og da glapp to poeng som ville vært gull verdt for TIL.

- Jeg hadde bedre tid enn jeg trodde, sa Årst etter kampen, i en TIL-garderobe der stemningen aller mest minnet om en gravferd.

Ingen festning

TIL hentet Årst hjem fra Standard Liege og næringslivet i Tromsø bladde opp fem millioner for å få overgangen i boks. Han ble lansert som en redningsmann. Men nå har Årst spilt fem kamper uten å få nettkjenning.

- Det interesser meg ikke. Jeg skal fortsette å jobbe steinhardt for å berge plassen, sier Årst. TIL har seks bortekamper og bare fire hjemmekamper igjen. Før sesongstart proklamerte TIL-treneren at Alfheim igjen skulle bli «en festning». Bare en seier på ni mulige er fasiten så langt. Derfor er det full krise i TIL igjen, akkurat som for to år siden.

- Må gå

Og nå øker presset på Trond Johansen. Han førte TIL tilbake til eliteserien, men i dag skriver sportsredaktør Gunnar Grindstein jr. i Avisa Nordlys at Johansen bør få sparken og erstattes av en ny trener ut sesongen.

I går kveld spurte Dagbladet om han nå vurderer sin egen stilling.

- Jeg har ingen kommentar til det, var svaret fra TIL-treneren.

TIL-formann Gunnar Wilhelmsen sa i går kveld at han har full tillit til dagens trenerteam.

- Men det begynner å bli langt opp til sikker plass nå, sier han.

Ga analysen

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen er overrasket over at TIL er et bunnlag.

- De har jo masse gode spillere. Men du får ingenting gratis i eliteserien, sier Halvorsen og oppsummerer TILs triste situasjon ganske presist:

- Det er jo på hjemmebane et bunnlag må hente poengene sine. Hjemme er ett poeng for lite for TIL, mens det for et topplag som oss gull verdt med ett poeng.

Og om hans eget lag:

- Vi jobber steinhardt og jeg er stolt over gutta. Normalt ville vi vunnet, med de store sjansene vi har.