Åpner opp for 600 tilskuere i eliteserieåpningen:

- Helt, helt fantastisk

Regjeringens gjenåpningsplan indikerer at eliteserieklubbene i fotball kan slippe 600 tilskuere inn på tribunene når serien, etter planen, sparkes i gang i mai.

LENGSEL: Vålerenga- supportere under eliteseriekampen i fotball mellom Vlerenga og Brann på Intility Arena. Foto: Lise serud / NTB
LENGSEL: Vålerenga- supportere under eliteseriekampen i fotball mellom Vlerenga og Brann på Intility Arena. Foto: Lise serud / NTB Vis mer
Publisert

- For de aller fleste supportere vil dette være var helt, helt fantastisk, sier talsperson i Klanen, Erling Rostvåg.

- Vi lengter jo tilbake til tribunene. Jo flere jo bedre. Vi var jo aldri på noe punkt flere enn 200 i fjor, fordi det var strengere restriksjoner i Oslo enn i resten av landet. Vi er vel litt der at vi tror det når vi får se det, sier Rostvåg.

Onsdag la statsminister Erna Solberg (H) fram regjeringens firetrinns plan for hvordan coronatiltakene i tiden som kommer, skal lettes på i Norge.

Fotballen har lagt opp til seriestart i de øverste seriene på herresiden andre helgen i mai. Og regjeringens gjenåpningsplan tar høyde for at den planen kan ligge fast.

På det først trinnet av gjenåpningsplanen åpner regjeringen for at inntil 200 personer kan delta på arrangementer utendørs, hvis publikum sitter på faste tilviste plasser.

Samtidig kan 600 personer, fordelt på tre ulike kohorter, samles på for eksempel fotballtribuner.

Det er de samme reglene som eliteserieklubbene måtte forholde seg til på slutten av forrige sesong.

FLAGGBRENNING: Medlemmer av Klanen svarer Brann-supporternes blusser på banen med å brenne et Brann-flagg på Intility. Video: Eurosport Vis mer

- Kan fortsatt ikke dra på kamp

På Intility Arena på Vålerenga kan opp til 17 000 tilskuere få plass. Og supporterklubben, Klanen, har i alt 5000 medlemmer.

600 personer, fordelt på tre ulike kohorter, vil si 20 seter per person, understreker Rostvåg.

- Klanen er dessverre i den luksusproblem-situasjonen at vi som en av ytterst få supportergrupperinger, er veldig mange flere enn det, sånn at vi vil jo fortsatt oppleve at de alle fleste ikke kan dra på kamp, sier han.

- Vi må nok ta en runde internt om vi skal prøve å organisere noe for foreløpig da så vil de flesteparten ikke slippe inn på stadion.

Rostvåg mener regjeringen kunne vurdert størrelsen på stadionen. Og at det kunne vært en dynamisk grense med tanke på antall personer i forhold til det.

VIL TILBAKE. Her er kanarifansen før NM-finalen i fotball for kvinner mellom LSK kvinner og Vålerenga i Telenor Arena. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VIL TILBAKE. Her er kanarifansen før NM-finalen i fotball for kvinner mellom LSK kvinner og Vålerenga i Telenor Arena. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Ikke voldsomt trøkk

Styreleder i Kanarifansen, Tony Johansen, er i likhet med supporterklubben til Vålerenga enig i at det ikke blir voldsomt med trøkk på stadion foreløpig.

- Det er fortsatt slik at det må deles opp på tre forskjellige steder på stadion, så sånn stemningsmessig er vi ikke helt der vi ønsker å være ennå, sier han.

- Det blir ikke voldsomt med trøkk på stadion ennå.

Åråsen stadion stadion har plass til omkring 10800 tilskuere. Sesongkortsalget ligget til vanlig på rundt 3000. Det betyr at de er langt fra å få plass til alle.

- Hva tenker du om at de som har mindre stadioner og færre tilskuere til vanlig også får ha det samme antallet tilskuere?

- Når man først skal være med på dugnaden så er "fair" at det er likt for alle, påpeker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer