Helt i Napoli

PISTOIA (Dagbladet): Pistoia- Napoli 0- 1: Dagens heteste nordmann i Italia heter Steinar Nilsen, han er folkehelt i Napoli.

- Dette betyr svært mye for en hel by. Akkurat nå er det helt fantastisk. Dette er det største i min fotballkarriere, sier Nilsen til Dagbladet bare minutter etter Napolis etterlengtede opprykk til serie-A.

Fotballgale Napoli, der idrettsentusiasmen likner mer på Sør-Amerika enn Europa, har ventet i to lange år på å få juble. Klokka halv seks søndag ettermiddag utbrøt reine karnevalsstemningen.

Napoli hadde akkurat blitt klare for serie-A og gleden var enorm.

Midt i kaoset og lykkerusen sto Tromsø-gutten Steinar Nilsen.

Gal by

- Det føles fantastisk artig å få være med på dette i en sånn gal by. Det har vært to tøffe år og det er en stor mental lettelse over at vi endelig har nådd målet. Dette betyr så utrolig mye for så mange mennesker, sier Nilsen.

- For bare noen dager siden møtte jeg en gammel mann som fortalte at det var viktigere å se meg spille fotball enn at han og familien hadde mat. Når man hører dette, forstår man hvilken kjærlighet og hvilke følelser dette handler om, sier Nilsen.

Stormet banen

For å være sikker på opprykk måtte Napoli vinne søndagens bortekamp mot Pistoia. 5000 napolitanere hadde reist til Pistoia, men ikke alle fikk plass på stadion, som bare tar 12000 tilskuere.

Nilsen satt på benken til det gjensto 10 minutter. Men innbyttet ble forsinket da tusenvis av napolitilhengere stormet banen. Etter en halv time hadde politiet renset banen og Steinar Nilsen fikk spille.

Til tross for stormløp mot Napoli-målet de siste ti minuttene, vant bortelaget 1- 0. Da stormet Napoli-fansen banen for andre gang.

- Vi blir møtt av tusenvis av fans når vi kommer hjem. Søndag spiller vi siste kamp for sesongen. Da kommer 100000 til San Paolo-stadion for å hylle oss, sier Steinar Nilsen.

RYKKER OPP: </B> Steinar Nilsen opplevde sitt høydepunkt på fotballbanen da han var med å sikre plass i italienske serie-A.