- Helt jævlig å se på

Arvesen skremt av stygt Voigt-fall.

DRAMATISK: Jens Voigt fikk umiddelbart førstehjelp etter det stygge fallet i høy hastighet ned fra Col du Petit-Saint-Bernard.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan Cristel
DRAMATISK: Jens Voigt fikk umiddelbart førstehjelp etter det stygge fallet i høy hastighet ned fra Col du Petit-Saint-Bernard.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan CristelVis mer

Bare dager etter at han selv måtte bryte Tour de France etter en velt, satt en skremt Kurt Asle Arvesen hjemme og så lagkameraten Jens Voigt gå i bakken i høy fart tirsdag.

Voigt skal ha blitt fraktet direkte til sykehus etter fallet på den 16. etappen til Bourg-Saint-Maurice. Saxo Bank-rytteren var i høy fart da han veltet.

— Det var helt jævlig å se på. Helt forferdelig og fryktelig trist, sier Arvesen til NTB.

For Saxo Bank vil det være svært uheldig å miste nok en rytter.

VELTET STYGT: Jens Voigt veltet stygt ned utforkjøringen fra Col du Petit-Saint Bernard, og er ute av årets Tour de France. Årsaken til velten og omfanget av skaden er ennå ikke kjent.Foto: TV 2 Sporten
VELTET STYGT: Jens Voigt veltet stygt ned utforkjøringen fra Col du Petit-Saint Bernard, og er ute av årets Tour de France. Årsaken til velten og omfanget av skaden er ennå ikke kjent.Foto: TV 2 Sporten Vis mer

— Vi mister enda et kort å spille ut. Så sjansene for Andy og Fränk (Schleck) blir mindre for hver mann de mister. Sånn sett er det ikke bra i det hele tatt, men det vi tenker på nå er Jens og hans helse, sier Arvesen.

Saxo Bank-sjef Bjarne Riis var en av de første som kom bort til Voigt etter fallet.

— Det så ikke bra ut, ikke bra ut i det hele tatt. Han var ikke ved bevissthet, men kom til bevissthet og kunne røre seg, sa Riis til dansk TV etter etappen.

Håper
— Vi får bare håpe at hans skade ikke er for alvorlig. Resten er bare sport, sier Arvesen.
Arvesen fulgte med på TV da Voigt falt.

— Sånn jeg ser det er det en overgang i asfalten, mens han er avslappet og ikke sitter på setet. Så kommer han i den dumpen og sklir. Jeg tror nok ikke det hadde skjedd om han hadde sittet på sykkelen.

— Han var rett og slett fryktelig uheldig, sier Arvesen.

RYSTET: Kurt Asle Arvesen fulgte dagens Tour-etappe på tv. Nordmannen er rystet over velten til lagkamerat Jens Voigt.Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX .
RYSTET: Kurt Asle Arvesen fulgte dagens Tour-etappe på tv. Nordmannen er rystet over velten til lagkamerat Jens Voigt.Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX . Vis mer

På sykkel igjen
Arvesen selv begynner å komme seg etter velten i Tour de France. Eresfjordingen var tirsdag tilbake på sykkelen igjen, men bare for en lett økt.

— Det går framover. I dag har jeg syklet. Det gikk stille og rolig for seg og var mest for å litt blodsirkulasjon. Jeg føler meg ikke bra i det hele tatt, men forholdene tatt i betraktning så går det vel fint, sier Arvesen til NTB.

(NTB)