Katrine Lunde skadet

- Helt jævlig. Jeg måtte snu meg vekk

Vipers-spillerne var tydelig preget etter at lagvenninna måtte ut med en alvorlig skade i Champions League-bronsefinalen.

STYGGE BILDER: Katrine Lunde tok seg til kneet og hadde tydelig store smerter i kampen mot Metz. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
STYGGE BILDER: Katrine Lunde tok seg til kneet og hadde tydelig store smerter i kampen mot Metz. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFPVis mer

BUDAPEST (Dagbladet): En Champions League-bronse er en bragd i seg selv, men for Vipers kom den med et skår i gleden.

Vi har sett det mange ganger på håndballbanen før. En vond landing, og noen grusomme scener der både spiller, lagkamerater og alle i arenaen vet hva som har skjedd.

Katrine Lunde (39) holdt seg til kneet. Ved 19-tida søndag bekreftet Erik Welhaven Løchen, medisinsk ansvarlig i Vipers, overfor Viasat at Lunde har røket korsbåndet i venstre kne.

- Det er helt jævlig å se. Jeg må snu meg vekk. Jeg skjønner med en gang hva det er, sier Marta Tomac til Dagbladet.

Preget

Tomac gjorde i fjor comeback etter et lengre skadeavbrekk. Hun røk, som Lunde, korsbåndet.

- Uansett hvem det er som skader seg sånn, om det er en motspiller eller hvem som helst, så er det fælt. Men når det er Katrine, lagspilleren... Hun har vært vår viktigste spiller. Det er vondt. Man får tårer i øynene, sier Tomac.

Vipers-spillerne er enige om at Lunde har vært deres viktigste spiller i Champions League, og bestemte seg derfor for å ta hjem bronsen for henne. Det klarte de.

- Det er forferdelig. Jeg vet ikke hva det er ennå, men det så ikke bra ut. Hun sa det selv også. Vi må bare krysse alt vi har. Jeg regner med at hun ikke er tilbake med det første om det er som vi frykter. Hun er en stor del av laget, sier en tydelig preget Malin Aune til Dagbladet.

- Kjempeleit

Trener Ole Gustav Gjekstad sier han er stolt og fornøyd etter at Vipers knep bronsen i turneringa. Men han legger ikke skjul på at Lundes skade setter en demper på feiringen.

- Det verken hørtes eller så bra ut, sier Gjekstad til Dagbladet. Han sier Lunde er sendt til sykehus, der kneet nå skal undersøkes.

- Det er kjempeleit. Det er bra med en bronsemedalje, men det blir et skår i gleden. Det beste vi kunne gjøre for henne, var å spille godt.

Eline Fagerheim sier til Dagbladet at hun hadde forventet å sitte kampen på benken. Slik ble det ikke. Hun ble kastet ut i det og sto 45 minutter i mål for Vipers.

- Jeg var kjempenervøs. For det første er det store sko å fylle, men så sier Ole Gustav at «nå må du stå for Katrine og ta bronsen for henne». Det er deilig å vise for både henne og laget. Jeg husker ingenting fra kampen, sier Fagerheim.

Verdens håndballspillere har allerede prøvd å gå et hektisk og belastende kampprogram til livs. De er enige om at totalbelastningen gjør dem særdeles skadeutsatt.

For eksempel er norske Amanda Kurtovic for tiden i rehabilitering etter en korsbåndsskade. Nora Mørk gjorde nettopp comeback etter mer enn et år på sidelinjen på grunn av det samme.