- Helt jævlig

Daniel Fredheim Holm kunne blitt den store helten, men Harald Martin Brattbakk utliknet like før slutt.Vålerenga-Rosenborg 2-2 (minutt for minutt)Målscorer Jalland skulle ikke spilt

(Dagbladet.no, Vålerenga-Rosenborg 2-2): Etter 10 minutter slo stortalentet Daniel Fredheim Holm til og førte Vålerenga opp i ledelsen. Jørgen Jalland fant supertalentet med en krempasning og alene med Espen Johnsen var det landslagskeeperen som gjorde feil. Johnsen ruste ut og Fredheim Holm kunne enkelt sette ballen i det åpne målet.

Det var Fredheim Holms andre seriemål i år, og unggutten har spilt i samtlige Vålerenga-kamper så langt.

Akkurat da så det ut til at Rosenborg ville øke sin tapsrekke til tre kamper - den lengste på 10 år for trønderne. Men etter pause hevet Ola By Rises menn seg flere hakk.

RBK-kjør

- Etter pause spiller vi oss gradvis inn i kampen og vi har noen veldig gode perioder i andre omgang, sier Rosenborg-trener Ola By Rise til TV2.

Vålerenga ble presset tilbake på banen og utlikningen kom helt fortjent ved Frode Johnsen etter 57 minutter. Johnsen kranglet til seg ballen på en corner og kunne enkelt sette ballen i mål via tverrliggeren.

Rosenborg fortsatte å pøse på og byttet også inn storscorer Harald Martin Brattbakk tolv minutter før slutt.

- Han skal inn å score mål! meldte RBK-assistent Per Joar Hansen fra sidelinja.

Men i stedet for å avgjøre kampen kom Vålerenga tilbake. David Brocken skrudde en corner i tverrliggeren og rollene fra det første målet ble nå byttet om. Daniel Fredheim Holm headet inn til Jørgen Jalland, som enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.

Brattbakk helten

Harald Martin Brattbakk har hatt en enda dårligere start på sesongen enn Rosenborg, men Per Joar Hansen fikk rett i sin spådom. Like etter 2-1 til Vålerenga svarte storscoreren med sesongens første mål.

Innbytter Kjetil Rekdal småsov på et RBK-innkast og Brattbakk klemte til fra 16 meter. Ballen gikk via Øyvind Bolthof og opp i krysset.

Dagens nestenhelt for Vålerenga, Daniel Fredheim Holm, beskrev følelsen av å se RBK utlikne på følgende måte:

- Det var helt jævlig. Når det er fire minutter igjen og man slipper inn, så er det utrolig irriterende.

Tålmodighet

Rosenborg står nå med ni poeng på sju kamper, noe som er den dårligste seriestarten siden 1991. Men Ola By Rise er fortsatt optimistisk på Rosenborgs vegne.

- Vi må bare være tålmodige. Kampen i dag var et nytt skritt i riktig retning, men jeg skulle selvfølgelig ønske det hadde blitt tre poeng i dag.

Brattbakk var svært lettet etter å ha levert sesongens første mål og sørget for RBK-poeng på Ullevaal.

- Vi kjører andre omgang fullstendig. Det er litt typisk at vi slipper inn 2-1, men utlikninga var utrolig deilig, sier Brattbakk.

- Fantastisk gjeng

Kjetil Rekdal var både skuffet og stolt på samme tid i Vålerenga-garderoben etter kampen.

- Det er klart det er frustrerende å slippe inn på slutten når vi leder.

- Denne gjengen her er fantastisk. Å spille mot oss er ikke spesielt lett. Vi har en voldsom arbeidskapasitet. Når vi klarer å rette opp i en del slurv med ballen, kommer det til å bli veldig bra, sier Vålerenga-treneren som nå har ført laget opp på 2. plass på tabellen.

- Jeg er stolt av gutta mine.

TIDLIG MÅL: Daniel Fredheim Holm førte Vålerenga opp i ledelsen etter 10 minutter.
GAMMEL HELT: Harald Martin Brattbakk utliknet tre minutter før slutt og sørget for uavgjort.