Helt knekt av Tufte

Forhåndsfavoritten besvimte etter målgang.

BEIJING (Dagbladet.no): Newzealanderen Mahe Drysdale var den store forhåndsfavoritten i singlesculler før Beijing-lekene begynte. Drysdale har blant annet vunnet de tre siste verdensmesterskapene på distansen, og har vært den beste roeren siden Tufte vant OL-gull i Aten for fire år siden.

Men Drysdale pådro seg et magevirus i uka som gikk, og var 5 hundredeler fra å bomme på finalen med en skrekkelig semifinale.

I går fikk han næring intravenøst fordi magen ikke klarte å holde på det han spiste, og i dag besvimte han og kastet opp etter målgang.

- Jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger, jeg er i så god form som jeg kunne vært i dag, sier Drysdale på en pressekonferanse etter løpet.

Newzealanderen presset Tufte til det ytterste, men måtte gi tapt for både nordmannen og tsjekkeren Ondrej Synek på de siste hundre meterne.

- Jeg hadde et ganske bra løp, men jeg klarte ikke holde disse to gutta helt inn. All ære til dem for at de var bedre enn meg i dag, sier Drysdale.

Han forteller at han ikke husker målgangen, og ante ikke hvilken plassering han kom på. En redningsbåt måtte ta hånd om ham etter løpet, og han ble støttet bortover veien ved siden av rostadionet da han først kom seg på beina.

- Å ta bronse er en stor prestasjon, sier Drysdales trener Andrew Matheson.

FULLSTENDIG UTMATTET: Mahe Drysdale har slitt med et magevirus, og pinte seg så fælt at han måtte fraktes til land i en redningsbåt. Foto: AFP
FULLSTENDIG UTMATTET: Mahe Drysdale har slitt med et magevirus, og pinte seg så fælt at han måtte fraktes til land i en redningsbåt. Foto: AFP Vis mer

- Han gikk med det han hadde, men rodde seg selv i veggen, oppsummerer treneren.

Helt knekt av Tufte
<B>KOM RASKT TIL HEKTENE:</B> Selv om Drysdale har slitt med sykdom, var han en god taper og droppet alle unnskyldninger etter bronsemedaljen. - Jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger, jeg er i så god form som jeg kunne vært i dag, sa han.
<B>RETT ETTER MÅLGANG:</B> Drysdale hiver tungt etter pusten.