Helt knust

Marius Johnsen reiv seg i håret da han headet utafor for åpent mål 24 minutter før slutt. I garderoben etterpå var han sønderknust - sjøl om Start reddet ett poeng på overtid.

 KRISTIANSAND (Dagbladet): Det kunne endt som tidenes sjansesløsing på Kristiansand Stadion. Etter Todi Jrnssons 1-1 scoring to minutter på overtid endte det istedenfor med to tapte poeng. Etter kampen satt Marius Johnsen lenge i garderoben og så i bakken, trøstespiste sjokolade og banket skoene i gulvet. Han følte det var hans skyld at Start gikk på det andre poengtapet for sesongen på eget gress. Venstrebacken er toppscorer for Start med sju scoringer. Og trodde sjøl han var i ferd med å score den åttende da ballen kom mot hodet hans på fire meters hold. Da var Start godt på gang til å kjøre over Lyn - som hadde tatt ledelsen på en heading av Tommy Berntsen midtveis i førsteomgang.

Marius Johnsen bommet. Og skjønte det ikke sjøl.

-  Helt utilgivelig. Ballen sklir av pannebrasken min. Jeg så ballen lenge før den kom og skulle bare sette den inn. Det ville vært det letteste av scoringene jeg har gjort i år, sier han til Dagbladet.

Mens lagkameratene småsnakket, gikk i dusjen og virket tålelig fornøyde med å ha unngått tap, satt Johnsen og deppet over de tapte poengene.

-  Utrolig

-  Helt utrolig. Hadde jeg satt den inn, så hadde vi sannsynligvis vunnet kampen. Det var jo mange andre Start-spiller som også bommet, men det får så være. De får måle sine sjanser. Jeg måler mine, sier Johnsen som gikk på en ny smell på hjemmebane.

Mot Molde sist helg måtte han sy fem sting i ansiktet da han barket sammen med Rob Friend.

I andreomgang misbrukte Start åtte hundreprosentsjanser. Hjemmelaget kjørte over Lyn så til de grader at Henning Berg langt fra var en slagen mann da seieren gikk tapt på overtid.

FORTVILER: Marius Johnsen (i gult) kunne sørget for at alle tre poengene ble igjen på Sørlandet, men bommet på kjempesjansen. -  Helt utrolig. Hadde jeg satt den inn, så hadde vi sannsynligvis vunnet kampen, sier han. Foto: Jan L. Dahl
FORTVILER: Marius Johnsen (i gult) kunne sørget for at alle tre poengene ble igjen på Sørlandet, men bommet på kjempesjansen. - Helt utrolig. Hadde jeg satt den inn, så hadde vi sannsynligvis vunnet kampen, sier han. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

-  Start rundspilte oss, og var klart bedre enn i vår, sier han.

Men på nytt var det vanskelig for Start å få ballen i nota. Trener Tom Nordlie har denne uka etterlyst fandenivoldskhet og råskap for at spillerne skal komme seg til avslutningsposisjoner. I går kom sjansene hele tida - særlig fra den gode høyresida med Steinar Pedersen og Alex Valencia - men sisteberøringen var det verre med, helt til 33 år gamle Jrnsson i sin første kamp fra start fikk hodet på Pedersens innlegg etter 92 minutter.

-  Jeg er stolt av gutta mine. De ble ikke frustrerte, men bare prøvde og prøvde videre, sier Start-trener Tom Nordlie.

Roligere trening

Fram mot helga skal Start trene roligere.

-  Det ser ut som vi har kjørt litt for hardt i ferien. Vi trenger en omgang på å komme i gang. De første 23 minuttene i førsteomgang (da scoret Lyn) var forferdelige. Det gikk en kule varmt i garderoben. Nå må vi ta det litt roligere, sier Nordlie.

Målscorer Todi Jrnsson var for sin del tom for krefter 20 minutter før slutt. Helt sluttkjørt, men likevel med vilje til å stå kampen ut.

-  Jeg ba aldri om å bli byttet ut, sier han.

Det angret han ikke på etter kampen. Jrnsson var i går oppspillspunktet Start har savnet med Bala Garba på sidelinja.

-  Jeg er fornøyd med scoringen, men vi tapte to poeng i dag, sier han.

START: Todi Jrnsson scoret på overtid og skaffet Start et viktig poeng i gullkampen.