Ryster Norges EM-gruppe:

Helt knust

- Sporten er brutal, sier Ada Hegerberg. Nord-Irlands midtbaneprofil er ute med korsbåndskade, det andre tilfellet i EM.

DRAMATISK: Simone Magill røyk korsbåndet i en duell med Maria Thorisdottir. Foto: NTB
DRAMATISK: Simone Magill røyk korsbåndet i en duell med Maria Thorisdottir. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England - Norge, kl. 21.00 mandag

BRIGHTON (Dagbladet): Nord-Irlands midtbanespiller, Simone Magill (27), forlot banen i tårer mot Norge torsdag.

I en duell med midtstopper Maria Thorisdottir fikk hun noe som så ut som en vridning i kneet.

Skaden er ikke ett hundre prosent kartlagt. Men ifølge nordirske medier dreier det seg om korsbåndet.

BRUTALT: Simone Magill hadde fryktelige smerter ute på St. Mary's Stadium i Southampton. Foto: NTB
BRUTALT: Simone Magill hadde fryktelige smerter ute på St. Mary's Stadium i Southampton. Foto: NTB Vis mer

EM er definitivt over. Også hele sesongen 2022/2023 er truet. Magill har nettopp skrevet under for Aston Villa.

- Det er vanskelig å finne ord akkurat nå, skriver 27-åringen på Instagram lørdag.

- Sporten er brutal. Det kreves dedikasjon for å komme tilbake på det høyeste nivået, sier Norges storstjerne, Ada Hegerberg, til Dagbladet.

Se Magills innlegg under.

Hegerberg fikk ikke med seg skaden underveis i 4-1-seieren til Norge. Thorisdottir kan heller ikke lastes for det som skjedde i duellen.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen var lynrask med å tolke situasjonen på direkten:

- Oi, det så ikke bra ut. Hvis du ser på kneet, så får hun en vridning. Det er en typisk sidebånd- eller korsbåndskade. Alvorlige kneskader kommer ofte i situasjoner der det ikke er så mye motstand, sa hun.

PÅ SIDELINJA: Alexia Putellas røyk korsbåndet rett før Spanias første EM-kamp. Foto: NTB
PÅ SIDELINJA: Alexia Putellas røyk korsbåndet rett før Spanias første EM-kamp. Foto: NTB Vis mer

Simone Magill er den andre spilleren som ødelegger korsbåndet i EM. Mesterskapets største stjerne, Alexia Putellas fra Spania, er også ute de neste månedene.

Ifølge Belfast Telegraph må 28 prosent av kvinnelige fotballspillere regne med at de får en korsbåndskade i løpet av karrieren. Også Hegerberg har opplevd det.

RUNDE MED MEDIENE: Ada Hegerberg møtte mediene i Brighton lørdag. Om to dager venter England. Foto: Terje Pedersen / NTB
RUNDE MED MEDIENE: Ada Hegerberg møtte mediene i Brighton lørdag. Om to dager venter England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Det er for enkelt å si at det er en del av sporten. Men samtidig er det jo det, sier spissen til Dagbladet på et pressetreff i Brighton lørdag ettermiddag.

- Det som er utfordrende med korsbåndskade er at det tar lang tid. Det skal sies at det mye bra forskning bak det og prosedyre.

Simone Magill kommer til å være med Nord-Irland i resten av EM. Laget møter Østerrike mandag, mens Norges motstander er vertsnasjonen England.

- Å spille i et mesterskap har alltid vært drømmen. Jeg er glad for at jeg klarte det. Ingenting vil kunne ta fra meg det, skriver hun i det rørende innlegget på Instagram.

KNUST: Simone Magill forlot banen gråtende mot Norge. Foto: NTB
KNUST: Simone Magill forlot banen gråtende mot Norge. Foto: NTB Vis mer

Hun forlot St. Mary's Stadium i Southampton i tårer - scenene var hjerteskjærende.

Heller ikke Norges midtstopper, Guro Bergsvand, fikk med seg skaden underveis i kampen. Hun har selv røket korsbåndet og har følgende teori om fenomenet:

- Herrene drar på seg flere muskelskader enn det vi gjør. Jeg tror at det har noe med genetikk å gjøre, at du er mer utsatt for kneskader som damefotballspiller, påpeker hun.

- Jeg tror det er blanding av at du noen steder trener litt feil og ikke er flink nok til å ta hensyn. Men det er masse som er tilfeldig også.

EM-FORBEREDELSER: Guro Bergsvand har selv vært kneskadet. Nå teller hun ned til England-kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB
EM-FORBEREDELSER: Guro Bergsvand har selv vært kneskadet. Nå teller hun ned til England-kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Norge forbereder storkampen mot England om to dager og gjennomførte ei økt i solfylte Brighton lørdag. Kampen går foran 30.000 tilskuere på Falmer Stadium.

- Det er sånne øyeblikk vi trener for, sier Hegerberg til Dagbladet.

- Det er dette du har lyst til å oppleve hver helg. Så ofte skjer det ikke, men det begynner å bli en trend. Det handler om å nyte.

Avspark mandag: Klokka 21.00.

EM-TABELL

Norge11004-13
England11001-03
Østerrike10010-10
Nord-Irland10011-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer