Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt konge, Anders!

Jacobsen tok NM-gull.

To prakthopp sikret Anders Jacobsen NM-gull, kongepokal og en kjapp prat med kongen selv før det bar i ekspressfart i retning Sapporo og verdenscuprenn.

Der kan det bli moro. Sapporo er en bakke som nordmenn gjør det skarpt i, og etter den overbevisende NM-seieren hersker det ingen tvil om at fjorårets hoppkomet er i ferd med å finne toppformen.

Etter dager med skriving om at de beste hopperne i realiteten ble presset av Norges Skiforbund til å stille opp i NM, slo Jacobsen tilbake med det han kan best:

Å hoppe ski.

- Denne kongepokalen setter jeg veldig høyt. Her var noen av verdens beste hoppere med. Jeg sitter med følelsen av at jeg fikk gjort gode skihopp, sa han.

Årsbeste

- Hvor godt ville dette vært i verdenscupen?

- Hele verdenseliten var ikke her, men Anders Bardal var med. Han vant det siste verdenscuprennet, og jeg slo ham.

Førstehoppet var en perle. Det målte 137,5 meter, bare én meter unna bakkerekorden, og Jacobsen satte i tillegg et perfekt nedslag.

- Verdensklasse, fastslo sportssjef Clas Brede Bråthen.

HILSTE PÅ KONGEN: Anders Jacobsen slo av en prat med kongen etter å ha mottatt kongepokalen for NM-seieren. Foto: SCANPIX
HILSTE PÅ KONGEN: Anders Jacobsen slo av en prat med kongen etter å ha mottatt kongepokalen for NM-seieren. Foto: SCANPIX Vis mer

Jacobsen innrømmer at han fikk skryt av trenerne også.

- De sa det var årsbeste.

- Og nå ligger det an til suksess i Sapporo?

- Først må vi komme oss dit.


Stress

Dit kommer han nok om alt går etter planen. Tidsskjemaet etter NM-rennet var lagt opp til ned til siste minutt.

Rundt 20.10 var seieren i boks. Minutter senere var intervjuene i gang. Deretter ventet blomsterseremoni, før det ble samtale med kongen og utdeling av kongepokal.

- Deretter bærer det rett til flyplassen der vi skifter. 21.40 går flyet til Oslo, og klokka 05.30 torsdag morgen flyr vi mot Sapporo, sa Jacobsen.

Til alt overmål måtte løperne gjennom en dopingkontroll også. Den kunne i verste fall føre til at hele flyturen til Oslo gikk fløyten.
 
(NTB)

<B>BLE PREMIERT:</B> Vinnerne i dame- og herreklassen i NM på ski i Granåsen onsdag kveld. Fra venste: Tom Hilde og Line Jahr (andre plass) Anders Jacobsen og Anette Sagen (vinnerne) og Silje Sprakehaug og Anders Bardal (tredje plass).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media