Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt nedsnødd

11 cornere, mange frispark, men ikke en eneste norsk målsjanse. Det var ikke bare banen som var nedsnødd i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHISINAU (Dagbladet): -  Jeg gir ikke spillerne skylden, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Vi har jo ikke trent på snøballkrig.

Men han gir ikke været og banen skylden heller. Åge Hareide skylder ikke på noe eller noen. Så hva var det da som gikk galt denne klimatiske møkkakvelden i Moldova?

Kort fortalt, folkens - absolutt alt.

John Arne Riise har fotballnasjonen Norges desidert beste venstrebein. Når det passer ham kan han dælje ballen nærmere ett hundre meter av gårde. Men det var ikke det at det ikke passet ham da Norge skulle spille over-Drillosk i snøkaoset i Chisinau - det var bare plent umulig. Eller som Steffen Iversen sier det:

-  Når John Arne Riise har problemer med å slå ballen 40 meter da er det noe som ikke stemmer.

Løp rett i bussen

John Arne Riise var så skuffet og frustrert etter kampen at han bare styrtet inn i spillerbussen. Han ville ikke snakke med noen. Sjøl da han ble oppfordret til å komme ut ble han sittende i sine egne tanker. Og var det noe godt ved det håpløse 0-0 oppgjøret i går, så var det akkurat det.

At spillerne var forbannet.

 I SNØBALLKRIGEN:  -  Vi prøvde, vi prøvde og vi prøvde. Men når ballen som kommer mot deg blir større og større for hver omdreining den tar er det ikke lett, sier Steffen Iversen. Foto: Arnt E. Folvik
I SNØBALLKRIGEN: - Vi prøvde, vi prøvde og vi prøvde. Men når ballen som kommer mot deg blir større og større for hver omdreining den tar er det ikke lett, sier Steffen Iversen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Akkurat nå føler jeg meg som reisende i dårlig vær, sier Åge Hareide. -  Dette var den femte landskampen i år der været var ekstremt dårlig. Og sånn sett kan du si at vi har vært ekstremt uheldige.

Ja, men: i går var vi ekstremt dårlige også.

-  Jeg gikk ut på linja og ba spillerne slå diagonalt og langt. Og så klarte de det ikke. Det eneste som skjedde var at spillere med god teknikk gjorde en rekke tekniske feil.

-  Hva fanken skal du gjøre med det, sier Hareide.

Alt ble galt

-  Jeg skal ikke unnskylde noe som helst, men det var faktisk verre enn det så ut til, sier lagkaptein Claus Lundekvam. -  For meg ble det vanskeligere enn jeg trodde på forhånd. Og under sånne forhold så blir du motløs.

-  Uansett hva du prøver på så blir det liksom galt.

Steffen Iversen deler Lundekvams syn. Men han kjøper ikke påstanden fra dem som mente at spillerne ikke ville nok.

-  Vi prøvde, vi prøvde og vi prøvde, sier VIF-spissen. -  Selvfølgelig hadde vi lyst til å vinne. Men når ballen som kommer mot deg blir større og større for hver omdreining den tar er det ikke lett.

-  Sjøl om du traff ballen perfekt var det akkurat som om den døde på foten din.

Den eneste muligheten

Norges sjanser til tre poeng døde i det 89. minutt. Da Morten Gamst Pedersen endelig kom rundt på venstrekanten. Og godt med store hodesterke karer foran mål ventet vi den crossballen som i hvert fall skulle gi oss en målsjanse - i beste fall scoring og seier.

Og så kom det en lompe rett i fanget på Moldovas keeper.

-  Der og da trodde jeg på noe stort også, sier Åge Hareide. -  Jeg hadde akkurat den samme følelsen - endelig, nå har vi muligheten. Men så endte det som alt annet i kampen - det var håpløst.

-  Vi var rett og slett ikke gode til noe som helst.

Beholder andreplassen

1-1 mellom Slovenia og Hviterussland var gårsdagens lyspunkt for Norge. Dermed holder vi fortsatt andreplassen i gruppa. Men fram til Italia er det fire poeng, og det betyr bare en ting: Skal vi, som Steffen Iversen, drømme om en gruppeseier så vi slå Italia 4. juni.

-  Og klarer vi det kan vi vinne gruppa, sier Steffen Iversen.

-  Jeg er overbevist om at Italia vil gi bort poeng i andre matcher også.

Åge Hareide er ikke like sikker. I går kveld virket det mest som om han har begynt å innstille seg på kampen om andreplassen. Som vil gi play-off og to ekstra kamper i november. Der VM-billetten er den ultimate gevinsten.

-  Med 1-1 i Slovenia beholder vi andreplassen, sier Hareide. -  Det skal vi ta med oss. Og det neste vi skal gjøre er å få fart på beina igjen.

-  Vi skal se helt annerledes ut når vi møter Italia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!