OPPGITT: Alta-trener Rune Berger mener Nybergsund har en dårlig sak i protesten etter kampen i går, der bortelaget følte seg urettferdig behandlet. Berger mener Ola Brendens lag forsøker å ta hevn for Altas vellykkede protest i fjor.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
OPPGITT: Alta-trener Rune Berger mener Nybergsund har en dårlig sak i protesten etter kampen i går, der bortelaget følte seg urettferdig behandlet. Berger mener Ola Brendens lag forsøker å ta hevn for Altas vellykkede protest i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

- Helt opplagt et barnslig takk for sist

Alta mener Nybergsunds protest er en ren hevnaksjon.

(Dagbladet): Alta-trener Rune Berger mener Nybergsund er på hevntokt etter at bortelaget valgte å legge inn protest etter tapet for finnmarkingene i går kveld.

Nybergsund reagerte da Alta gikk opp til 2-0 mens Eivind Holte Tøråsen sto på sidelinjen, klar til å komme inn på banen, etter å ha vært ute for å få behandling etter en smell.

Ifølge bortelaget var ballen ute av spill to ganger utan at Tøråsen fikk tillatelse fra dommeren til å komme tilbake innpå, og det lot dermed Alta øke ledelsen med en mann mer på banen.

I Alta rister de på hodet.

- Det er helt opplagt for meg at dette er en takk for sist. For meg blir det nesten litt barnslig - litt sånn «siden dere la inn protest mot oss sist synes vi det er nærliggende å protestere nå». For å si det sånn: De hadde ikke lagt inn protesten på den situasjonen i noen andre kamper enn i den mot oss. Aldri i verden, sier Rune Berger til Dagbladet.

Bærer nag
I 2010 var det nemlig de som protesterte.

Alta scoret 3-2 like før full tid, og spillerne jublet for et resultat som var sårt tiltrengt for klubben. Dommeren blåste spillet i gang igjen mens seks Alta-spillere fortsatt var inne på Nybergsunds banehalvdel, Nybergsund-spillerne gikk rett i angrep og utlignet til 3-3.

Altas protest ble tatt til følge av doms- og sanksjonsutvalget i NFF, og kampen ble senere spilt om igjen til 1-1.

Rune Berger mener forholdet mellom klubbene fortsatt er anspent etter den episoden.

- Ja, tydeligvis. Det virker som enkelte personer i Nybergsund bærer nag til oss. Men vi har ikke tenkt noe på det før etter kampen i går, sier han.

- Den hendelsen i fjor var mye mer graverende. Da de tok avspark hadde vi fem, seks mann på deres halvdel. Og vi fikk medhold. Man ser ikke så ofte at det skjer. Nå legger de inn protest på at dommeren slipper inn en spiller som har vært ute med skade litt seint, i en situasjon der de selv har innkast. De roter bort ballen og vi scorer i det påfølgende angrepet. Hvis noe sånt skal føre til omkamp tror jeg vi må ha en sesong som går fra januar til desember. For da blir det mange kamper som må spilles på nytt, sier Berger.

Bare tøys
I Nybergsund avviser de at det er snakk om noen hevn.

- Nei, det er helt håpløst å si. Det blir bare tøys, sier assistenttrener Tore Fossum til Dagbladet.

Han sier de bestemte seg for å protestere med en gang, og at de ikke var i tvil om at dommeren gjorde galt.

- Vi mener at vi ble urettferdig behandlet. Dommeren gjorde selv det også tydelig etter kampen at han hadde misforstått regelverket, sier han.

Dommeren skal etter kampen ha forklart at han trodde han måtte sette i gang spillet før han kunne slippe innpå spilleren.

- Har dere et anspent forhold til Alta etter det som skjedde i fjor?

- Nei, jeg føler ikke det. Vi hadde en saklig dialog også etter kampen i går, og det var ingen krangling eller noe sånt. Dette er to helt forskjellige saker, og vi må prøve protesten når vi mener vi har en god sak. Jeg føler det blir feil å dra opp det som skjedde i fjor, sier Tore Fossum.

Ekkelt
Alta-trener Rune Berger sier på sin side han ble forbauset da han fikk høre at Nybergsund hadde protestert.

- Vi oppfattet ingen reaksjoner i det hele tatt under selve matchen. Jeg så de var borte hos dommeren etterpå, og fikk høre via lokalmedia at de hadde lagt inn protest. Da skaffet jeg DVD'en jeg trengte for å se situasjonen, og jeg tror ikke videobevisene taler deres sak, sier han.

- Til syvende og sist blir det opp til NFF og deres juridiske avdeling. Det er litt ekkelt for oss, for vi har kamp igjen på onsdag, og må få denne saken ut av verden, sier Berger.