- Helt på grensen av regelverket

Citroën pådro seg tidsstraff med vilje.

GLADIATOR: Sebastien Loeb of France erkjenner at Citroen gjør alt, også det som er på grensen av regelverket, for å vinne Rally Jordan.Foto: SCANPIX/EPA/RICHARD BALINT
GLADIATOR: Sebastien Loeb of France erkjenner at Citroen gjør alt, også det som er på grensen av regelverket, for å vinne Rally Jordan.Foto: SCANPIX/EPA/RICHARD BALINT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

For annen gang på rad kjørte Petter Solberg (35) seg inn på seierspallen i rally-VM med tredjeplass i Jordan lørdag.

Forrige runde i Mexico endte nordmannen på annenplass. Han er nå firer i VM sammenlagt bak fabrikkstjernene Sebastien Loeb (Citroën), Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen (begge Ford).

Over fem år er gått siden Solberg var på seierspallen i rally-VM to runder på rad. Det skjedde sist etter dobbeltseier i Sverige og Mexico i 2005.

Taktisk spill

Citroën- og en Ford beordret lørdag sine førere til å pådra seg tidsstraff med vilje for å temme Petter Solberg og vinne Rally Jordan.

- Vi beveger oss helt på grensen av regelverket, innrømmet rallyleder og seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb overfor wrc.com.

Citroën ofret en innlysende plass på seierspallen for stortalentet Sebastien Ogier, som ble «plassert» foran Loeb på veien for å feie bort grus og sette spor.

Virkemidlet var strategisk tidsstraff - nøye kalkulert utnyttelse av et kompleks regelverk i rally-VM.

For tidlig

Ogier og Hirvonen ble beordret til å møte for tidlig til tidskontrollene før lørdagens første fartsprøve, nøye uttenkt av teamene deres i forkant. Det førte til «ubetydelig» tidsstraff på henholdsvis 8.50 minutter (Ogier) og 15 minutter (Hirvonen) i seierskampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer