Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt på kanten

-  Bruk bredden, da vinner vi EM-gull. Det er vingspillerne Kari Mette Johansen og Ragnhild Aamodts klare melding til Marit Brevik.

GYÖR (Dagbladet) Landslagssjef Marit Breivik ville bare ta en kamp av gangen. Vingspiller og seksmålscorer i går, Ragnhild Aamodt, sa det rett ut til Dagbladet:

-  Kantspillet vårt er nøkkelen til EM-gull. Fortsetter vi slik, blir det EM-gull, sier Ragnhild Aamodt med et stort glis.

Kari-Mette Johansen dyttet til seksmålsscoreren da hun sa det. Men Ragnhild var klokkeklar i talen:

-  Jo bare skriv det. Det er jo sant det, sa Aamodt.

Norsk vingsus

De norske håndballjentene sørget for vingsus i den norske leiren i går. Serbia og Montenegro ble kjørt over av tempojentene.

Målene mot Serbia og Montenegro kom på kontringer. De kom fra høyre og de kom fra venstre. 19 av 39 mål hadde adresse fra kantspillerne i landslagstrøya.

Marit Breivik måtte til slutt sette seg ned for å puste ut. Det ble helt på kanten for landslagsjefen.

-  Vi har aldri hatt så mange kantspillere som har slått til i en kamp. Dette var strålende, sier Marit Breivik til Dagbladet.

-  Mot Russland scoret vi tre mål på elleve kantskudd. Det betyr at kanstpillerne har jobbet bra siden Russland-kampen, forklarer Breivik.

Romvenninner

I går viste vingene hva de hadde jobbet med. Camilla Thorsen scoret tre, Vigdis Hårsaker banket inn fem. Kari Mette Johansen og Ragnhild Aamodt hamret inn elleve scoringer til sammen.

-  Deilig. Det var enorm glede ut på der, sier Aamodt.

På reise deler hun og Johansen hotellrom.

-  Jeg ville bo med en som hadde tørr humor og var fra Østfold. Det er jo Kari Mette det, sier Aamodt som selv er fra Skjerberg.

Sammen planla de at de skulle være raske, smarte og spenstige i EM. De ville skape hodebry for motstanderne. Planen gikk i går rett i boks.

-  Jeg synes vi har spilt for snevert tidligere. Det har ikke alltid kommet like mange baller ut på kanten. Det har vi ikke vært fornøyd med. Nå må vi forsette å spille bredt. Da blir dette bra, sier Ragnhild Aamodt.

Musikk i ørene

Etter kampen lovte de Dagbladet at de skulle banke musikk på hotellet for å lade opp til kampen mot Slovenia.

-  Vi har gettoblasteren på rommet. Det blir god lyd av den. Men hvis Kari-Mette vil ha en time på øyet, respekterer jeg det. Vi danser heller når begge er våkne, sier Ragnhild.

Marit Breivik ville bare ha mat etter nok en norsk seier.

-  Vi trenger ikke noe attåt nå. Nå er vi puljevinnere, sier Marit Breivik med et stort seiersglis i munnviken.

FRA KANT TIL KANT: Kari Mette Johansen og de andre norske kantspillerne knuste serberne med kontringer på kantene. De kom fra venstre og fra høyre, og scoret hele 19 av de 39 målene kom fra kantspillerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media