Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Helt på trynet. Det er ingen logikk i det hele tatt

Se hvordan det gikk da keeperne prøvde seg på fire og en halv fjers.

DEBRECEN (Dagbladet): Norge har sluppet inn halv tres med mål (50 baklengs) på de to siste landskampene mot Danmark - og står med to strake tap mot våre naboer i sør.

I morgen kveld må den norske keeperduoen Silje Solberg og Emily Stang Sando (25) holde orden på antall baklengs for at Norge skal kunne gå inn i hovedrunden med full pott, fire poeng.

Men hvor god kontroll har Norges EM-målvakter, som begge er proffer i Danmark til daglig, på den danske måten å telle på?

Det har Dagbladet gjort en test på. Resultatet kan dere se i videoen over.

- Teller på norsk Team Tvis Holstebro-keeper Silje Solberg er klar på at hun ikke bruker den danske tellemåten i dagliglivet.

- Jeg teller på norsk. Det hender at jeg må skrive ned tallene, når lagvenninnene mine ikke forstår hva jeg sier.

Etter at Kari Aalvik Grimsbø reiste hjem fra Ungarn i dag, som følge av kneskaden hun pådro seg i EM-åpningen mot Romania, så utgjør hennes lagvenninne i Esbjerg - Emily Stang Sando - det norske målvaktsteamet sammen med Solberg resten av mesterskapet.

- En drøm Det tok mindre enn et døgn fra hun var hjemme i Danmark søndag kveld, etter  en treningsleir med klubblaget i Egypt, til hun satt på flyet til Ungarn mandag ettermiddag.

- Det vært mye reising i det siste, men dette er uansett en drøm som går i oppfyllelse. Skuldrene var litt høye da jeg kom inn mot Ukraina, men det var godt å få nervøsiteten ut av kroppen. Nå er jeg ordentlig klar, dersom det blir behov for meg, sier Emily Stang Sando til Dagbladet.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson har gitt Stang Sando beskjed om at hun i utgangspunktet er reserve for Silje Solberg i mesterskapet. Det er hun godt innforstått med.

Ekstraøkt - Silje har vært med en stund og har fått god erfaring. Jeg skal bidra med å hjelpe og støtte henne så godt jeg kan. Men får jeg muligheten, så skal jeg gripe den og vise hva jeg er god for, lover hun.

Etter kampen mot Ukraina i går kveld var hun raskt tilbake på parketten for en ekstra treningsøkt med landslagets målvaktstrener Mats Olsson.

Fordel Norge Ettersom begge de norske målvaktene spiller i Danmark til Daglig, så kjenner de danske jentenes skuddmønstre. Det tror Solberg vil være en liten fordel i morgen.

- Ja, jeg håper det, sier hun.

Før Emily legger til:

- De kjenner selvsagt oss også, men jeg tror de har fått respekt for oss i Danmark.

EKSTRAØKT:Emily Stang Sando hadde en ekstra treningsøkt med målvaktstrener Mats Olsson like etter kampen mot Ukraina tirsdag kveld. I EM skusles ingen tid bort.
EKSTRAØKT:Emily Stang Sando hadde en ekstra treningsøkt med målvaktstrener Mats Olsson like etter kampen mot Ukraina tirsdag kveld. I EM skusles ingen tid bort. Vis mer