- Helt riktig å være her

Vidar Riseth er trygg på seg selv og sikkerheten i Beograd.

BEOGRAD (Dagbladet.no): - Når det serbiske fotballforbundet har gitt klarsignal til kamp, og det norske fotballforbundet er enige i det, synes jeg det er helt riktig å spille kampen, sier Riseth etter landing i Serbia og Montenegro.

Riseth var en en av spillerne som var veldig skeptisk til at landskampen skulle spilles, etter at generalsekretæren i det serbiske fotballforbundet ble skutt ned og drept fredag.

- Da jeg ble spurt om det der og da var jeg skeptisk. Det handlet jo tross alt om menneskeliv. Og vi visste jo ikke noe om grunnen til at han ble skutt. Når det nå er kommet litt på avstand, mener jeg det er helt riktig å være her, sier til Dagbladet.no.

Et annet fokus

Når kampen første skal spilles, tror ikke RBK-stopperen at drapet skygger for det sportslige.

- Nei, det jo sånn at når vi først er på banen, konsentrerer vi oss fullt og helt om det vi skal gjøre det.

- Men jeg vet ikke hvordan de serbiske spillerne kommer til å reagere på dette.

Fullt trøkk

Det er ikke lenge siden Riseth og RBK-lagkameratene spilte på nasjonalarenaen til Røde Stjerne, Servena Zvezda i Beograd. Når landslaget løper utpå der onsdag kveld, vet Riseth hva som venter dem:

Fullt hus og et enormt trykk fra tilskuerne. Selv har han allerede begynt å glede seg til kampen.

- Jeg synes det er morsomt å spille foran mange mennesker, på onsdag vet jeg at det blir mye folk. Vi har jo gode og ferske minner herfra med Rosenborg. Nå gjelder det å ta med seg den gode følelsen ut på banen for landslaget også.

Må prestere

Landslagsspillerne vet de må prestere hele tida for en plass i Åge Hareides tropp. Det er ikke lenger rom for spillere som ikke leverer. Ellers som ikke får spilletid på klubblaget.

Derfor er kampen mot Serbia den første virkelige testen for et neste toppet Hareide-mannskap.

- Ja, dette er egentlig den første ordentlige troppen Hareide har tatt ut. Forrige gang var jo ikke vi i Rosenborg med på grunn av europacupspill. Lagene vi har møtt så langt har heller ikke vært all verden. Så du kan godt si at dette er ildprøven, sier Riseth.

Han vet ikke så mye om de serbiske spillerne, men er klar over at de største stjernene gjør det godt på gode klubblag. Uten at det plager ham nevneverdig.

- Det er bare moro å møte skikkelig motstand.

Viktig å være med

For det er mest moro å måle krefter mot de beste spillerne. Og det er viktig for Riseth å føle han er en integrert del av landslaget. Under Nils Johan Semb var det mye ut og inn av troppen.

Mest ut.

- Det er deilig å være inne i varmen nå, innrømmer Riseth og kaster bagen over skuldrene på vei inn i spillerbussen.

Han er trygg på egne ferdigheter og trygg på omgivelsne. Det siste er kanskje like viktig som det første.

<B>TILLIT:</B> Vidar Riseth gleder seg til landskamp onsdag, og håper Norge skal forlenge Åge Hareides seiersrekke til fem kamper.