«Helt sant! Verdensmestere»

Italiensk presse i ekstase - franske aviser skuffet over Zidane.

(Dagbladet.no): Mens fransk presse er mest opptatt av Zinedine Zidanes famøse avskjed med internasjonal fotball, er italienske aviser naturlig nok mer fokusert på å dyrke sine helter etter VM-seieren.

«Helt sant! Verdensmestre» konstaterer den anerkjente sportsavisa La Gazette dello Sport over hele førstesida, med bilde av Fabio Cannavaro som løfter VM-trofeet i en konfettistorm.

I god patriotisk ånd slår avisa også fast at hele verden applauderer Italia.

«Mesternes hjemland» er tittelen i Corriere della Sera - en overskrift de selvsagt har dekning for.

Ikke overraskende sydet det av liv i Romas gater natt til mandag. Folk badet i fontenene, skjøt opp fyrverkeri, tutet med hornene, mobbet franskmennene - og et par ble også arrestert etter å ha havnet i klinsj med politiet utenfor den franske ambassaden.

Kampfiksingskandalen, som trolig ender med degradering for minst en av storklubbene i Serie A, så ikke ut til å legge den minste demper på feiringen.

Tilgir ikke Zidane

La Gazetta dello Sports franske motstykke, L\'Equipe, er fryktelig skuffet over Zidanes angrep på Materazzi.

HØYT OPPE: Kaptein Fabio Cannavaro var sprekkferdig av stolthet da han løftet fotballens aller gjeveste trofe i en konfettistorm. Foto: REUTERS
HØYT OPPE: Kaptein Fabio Cannavaro var sprekkferdig av stolthet da han løftet fotballens aller gjeveste trofe i en konfettistorm. Foto: REUTERS Vis mer

«Zinedine, hva skal vi fortelle barna våre, og alle de du var forbildet til?», skriver avisa.

De adresserer samtidig lederartikkelen direkte til Zidane, og sammenligner hans beste VM-stunder med Muhammed Alis bravader i bokseringen.

Men så tar sammenligningen en brå slutt:

- Verken Ali, Pelé eller Jesse Owens, eller noen av historiens største idrettshelter - som du var på vei til å bli en del av - brøt noen gang de mest elementære reglene for god sportsånd slik du gjorde det. Det var din siste opptreden som fotballspiller, Zidane. Hvordan kunne dette skje en mann som deg?»

<B>I EKSTASE:</B> Italiensk presse hyller sine helter etter finaleseieren over Frankrike.