NULL TRO PÅ GULL: I dag åpner Kjetil Rekdal og Vålerenga tippeligasesongen 2014. Han kaller det en sensasjon dersom Vålerenga ender der orangutangen Matu tipper.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NULL TRO PÅ GULL: I dag åpner Kjetil Rekdal og Vålerenga tippeligasesongen 2014. Han kaller det en sensasjon dersom Vålerenga ender der orangutangen Matu tipper. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Helt sensasjonelt om orangutangen får rett

Rekdal ler rått av VIF på topp.

(Dagbladet:) De fem riksmediene Dagbladet (6. plass), VG (9.), Aftenposten (9.), TV 2 (6.) og NRK (6.) har alle plassert Vålerenga i midtsjiktet av sitt tabelltips. Så kom Matu, trakk opp brikken det sto VIF på (Saken krever Pluss-abonnement), og plutselig var det et enormt forventningspress på Kjetil Rekdal og hans klubb.

Eller?

- Haha! Han trakk opp oss først, ja. Det vil være helt sensasjonelt om han får rett, sier en leende VIF-trener.

- Vi får håpe vi kommer så nært som mulig, i alle fall.

- Ingen målsetting Rekdal har ikke de store, apehårete målene: I forkant av tippeligaåpningen tør han ikke svare på hva som vil være en god tabellplassering for klubben.

- Vi har ikke satt oss noen soleklar målsetting, sier Rekdal.

- Så jeg vet ikke. Vi får se etter hvert. Tippeligaen er fryktelig jevn, men vi vil selvsagt forbedre oss fra i fjor, sier han.

I 2013 ble det 11. plass på Vålerenga, i klubbens 100. år.

- Vi har en nesten helt ny tropp, og et helt nytt lag, på ett år. Mange av spillerne er i starten av karrieren, så jeg er spent på hvordan vi reagerer på når alvoret kommer til syne nå, om vi da er like trygge som i treningskampene, fortsetter treneren, som i dag skal lede sitt Vålerenga i årets første seriekamp - borte mot hans gamle klubb Molde.

- Vi er godt forberedt. Nå handler det om å finne det rette spenningsnivået, og komme godt ut fra startblokka.

RBK eller Molde - Orangutangen mener dere, men hvem tror du vinner Tippeligaen?

- Det står mellom Rosenborg og Molde. Det er det mest sannsynlige. Men det kommer alltid overraskelser, svarer Rekdal.

Les saken og se video av at orangutangen Matu tippe Tippeligaen her! (Krever Pluss-abonnement)