Helt sheriff i Tiraspol

Rosenborg begynner å lukte på Champions League. I kveld var de overlegne i Moldova.

(Dagbladet.no): Før kampen mente Ola By Rise det var Sheriff Tiraspol som hadde presset på seg. Hvis de følte det selv, ble presset i så fall tungt å bære for gutta fra utbryterrepublikken Transnistria. 2-0 borte, full kontroll bakover, og overlegen seier i sjansestatistikken sier alt om kampen i kveld.

For hjemmelaget begynte med oppvarmingstempo de første ti minuttene. Og Rosenborg takket og bukket. For da Sheriff endelig satt litt fart framover var trønderne allerede varme i trøya.

Og da ble det med skremmeskuddene. Avfyrt med løskrutt.

To enkle, og vekk med dem

Når nettene blir lengre, og Champions League-hymnen lyder i det fjerne, begynner nemlig Rosenborg-maskinen å male. I dag malte den akkurat nok til å vise at nesten-ulykken på Lerkendal for en uke siden var akkurat det. En neste-ulykke.

Sheriff Tiraspol var akkurat like middelmådige som det Rosenborg antok på forhånd. Hvis ikke de var enda svakere.

- Vi viser i dag at vi er et mye bedre lag en Sheriff Tiraspol, sa Ola By Rise til TV 3 like etter kampslutt.

Og har selvfølgelig rett. Rosenborg styrte skuta med største sikkerhet mot avansement i Champions League-kvaliken, og har en alle tiders sjanse til å nå gruppespillet i år. Maccabi Haifa er bedre enn Sheriff, men ikke så mye bedre enn at ikke Rosenborg kan slå dem.

- Det vi viste sist hører ikke hjemme i Champions League. Men det vi gjør i dag viser at vi er et godt stykke på vei, sier By Rise.

Brattbakk-eleganse

Frode Johnsen gikk til værs på RBKs andre corner i kampen. Det gjorde ikke Hutan i Sheriffs mål, og dermed kunne Johnsen enkelt heade ballen ned til Ørjan Berg på femmeteren.

1-0 og fullstendig ro i Rosenborg.

Og da Harald Brattbakk fyrte av et frispark i krysset tre minutter senere var det i grunnen over. Sheriff måtte score fire mål for å slå ut RBK. Det klarer de ikke om de prøver ti ganger til.

Sparte krefter

Dermed ble kampbildet også som det måtte bli etter pause. Rosenborg sparte kreftene til Lillestrøm på søndag, og Sheriff trillet ball på midtbanen.

De gamle traverne i Rosenborg begynner å kjenne lukta av noe litt større enn Moldova nå. For med så god kontroll på bortebane i Europa fikk de den selvtilliten de tilsynelatende har manglet i år.

- Det var et deilig resultat, og en deilig prestasjon, sier By Rise.

- Det var tilnærmet hundre prosent, fortsetter han.

Og tenker allerede nå på Lillestrøm.

For Sheriff Tiraspol ble han ferdig med i pausen. Da var det Rosenborg som hadde tatt over stjerna i Tiraspol. Vi fulgte kampen minutt for minutt

LETT VIDERE: Rosenboerg levnet ikke Sheriff Tiraspol noen særlige sjanser i kveldens oppgjør. Her setter Ørjan Berg inn 1-0-målet.
KANONKAMP: Ola By Rise var veldig fornøyd med Ørjan Berg etter kampen. - Ørjan var helt kanon, kunne RBK-sjefen fortelle.