- Helt sinnssykt det de gjør

Heidi (15) og de andre cheerleading-jentene vant to EM-gull med et program som hadde slått en rekke seniorlag.

||| (Dagbladet): I helga var det EM i cheerleading i Helsinki, der vant norske jenter - og gutter - seks EM-gull tilsammen.

Den største gullgrossisten var Nathalie Brøndrup (17), som Dagbladet skrev om søndag. Først vant hun to EM-gull som utøver, før hun tok to nye gull dagen etter som trener for juniorjentene i Viqueens.

- Jeg er utrolig stolt av dem, de gjorde maksimalt av hva de kunne, skryter trener Nathalie til Dagbladet.

- Krever mye Da Nathalie vant EM-gull i seniorklassen, var det vanskeligste stuntet de gjorde en såkalt rewind cupie. Men da hadde de med to gutter på laget, som sørget for luftigere - og sikrere svev.

Hanna Skorstad Vetlesen, Ulrikke Beichmann, Ulrikke Eliassen, Benedikte Christensen og Heidi Engmark Lunde i Viqueens Passion ville ikke være noe dårligere, og tok det samme trikset.

- Det er helt sinnssykt at de gjør en rewind cupie, det er spesielt når det bare er jenter på laget, siden det krever veldig mye styrke fra basene (de som kaster, journ. anm.).

Trenerskryt Heidi Engmark Lunde (15) er flyer på lagene som vant EM-gull i juniorklassen. Hun gir mye av æren til trener Nathalie.

- Nathalie er veldig flink, det var hun som gjorde at vi vant. Det er hun som har laget showet og lært oss alt sammen, sier Heidi om treneren sin.

Nettopp det å ikke legge opp et for vanskelig program, er en av hemmelighetene bak suksessen.

- Man får bare en sjanse, det var veldig nervepirrende. Det er viktig å ha et trygt show og vite at man klarer det, før man går ut på matta, sier Heidi.

Trener Nathalie er helt enig.

- De kjører et veldig høyt vanskelighetsnivå, det er sjelden man ser juniorer som gjør det de gjør - de hadde slått mange av lagene i seniorklassen. Samtidig har de mer inne, i store konkurranser som EM legger man nivået ett hakk under det de klarer slik at de føler seg trygge.

Vennskap viktig Pågangen for å drive med cheerleading i Viqueens er veldig stor, men de sliter med å få nok treningstid. Idretten krever sju meter under taket på grunn av de høye kastene, i tillegg trener de flere timer når de først holder på.

En delvis ombygd lagerbygning på Alnabru er hjemsted for Viqueens, og mangelen på treningskapasitet gjør at de må holde auditions på høsten fordi de ikke kan ta imot alle som ønsker å drive med idretten.

Trener Nathalie mener det er samholdet mellom jentene som førte til de to EM-titlene i helga.

- Det er utrolig inspirerende å se utøverne trene, det ligger så mange timer bak et slikt resultat. For å få et lag til å fungere på denne måten må man være gode venner - det er de, sier Nathalie Brøndrup.

DOBBELTRIUMF: Trener Nathalie Brøndrup løftes opp av Hanna, Ulrikke Eliassen og Benedikte etter sitt fjerde EM-gull - to av dem som trener. Foto: Privat
DOBBELTRIUMF: Trener Nathalie Brøndrup løftes opp av Hanna, Ulrikke Eliassen og Benedikte etter sitt fjerde EM-gull - to av dem som trener. Foto: Privat Vis mer