Nordmann debuterte for Manchester United:

- Helt sinnssykt!

Isak Hansen-Aarøen (17) fikk sine første minutter på a-laget til Manchester United. Nå forteller supertalentet om «drømmen som gikk i oppfyllelse».

FRYKTLØS: På den korte tiden Isak Hansen-Aarøen var på banen for United gjorde han seg bemerket. Foto: NTB
FRYKTLØS: På den korte tiden Isak Hansen-Aarøen var på banen for United gjorde han seg bemerket. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United leverte sin generalprøve mot spanske Rayo Vallecano søndag ettermiddag. For mange vil ikke 1-1-kampen nødvendigvis være spesielt minneverdig.

For Isak Hansen-Aarøen så vil nok kampen fort være blant de han husker best i løpet av karrieren.

Mot slutten av kampen var det nemlig hans navn som Manchester United-trener Erik ten Hag ropte da han tittet over på benken én siste gang i oppgjøret.

Beskjedene fra Ten Hag

- Jeg satt bare hele kampen og venta på at han skulle si navnet mitt, forteller en smørblid Hansen-Aarøen til Dagbladet.

- Da han endelig sa navnet, så spurte han om jeg måtte varme opp. Jeg sa «nei nei, jeg kan gå rett på».

Mens han ventet på at ballen skulle gå ut av spill, så passet United-treneren på å komme med noen velvalgte ord til den norske debutanten.

- Han sa bare om hvordan vi skulle presse, hvor jeg skulle posisjonere meg, men han sa bare at jeg skulle gå ut og kose meg, forteller Hansen-Aarøen.

Iført nummer 68 erstatta han nederlandske Tahith Chong, og fikk de siste fem minuttene av oppgjøret mot Rayo Vallecano. Selv om det ble knapt med tid markerte han seg blant annet med et skudd som ble blokkert inne i Rayos boks.

DIREKTIVER: Isak Hansen-Aarøen og Erik tegn Hag, kun minutter før nordmannen fikk sin debut for Manchester United. Foto: Dave Thompson/PA via AP
DIREKTIVER: Isak Hansen-Aarøen og Erik tegn Hag, kun minutter før nordmannen fikk sin debut for Manchester United. Foto: Dave Thompson/PA via AP Vis mer

- Det var veldig moro! Jeg skulle sagt så mye om hva jeg føler, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, sier 17-åringen.

- Det er en drøm jeg har hatt så lenge jeg kan huske. At det skjer, det er helt sinnssykt. Jeg har ikke helt innsett det ennå. Det er litt sånn at når man plutselig er på banen, så rekker man ikke tenke helt over det. Men det er drømmelivet jeg lever nå.

- Ronaldo er noe for seg selv

I tillegg til å dele gressteppe med VM-vinner Raphaël Varane og Donny van de Beek, så har han fått erfaring med å spille og trene med noen av de største profilene i verdensfotballen.

Blant dem er Cristiano Ronaldo.

- Ronaldo er noe for seg selv, humrer Hansen-Aarøen, og utdyper:

OSER RESPEKT: Cristiano Ronaldo er naturlig nok en av de største figurene i Manchester United-garderoben. Foto: NTB
OSER RESPEKT: Cristiano Ronaldo er naturlig nok en av de største figurene i Manchester United-garderoben. Foto: NTB Vis mer

- Man merker hvis Ronaldo går forbi. Man merker at han er en stor person. Det blir litt stille, og folk ser ordentlig opp til ham, forteller unggutten.

Likevel er han klar på at bare har et godt inntrykk av den legendariske portugiseren.

- Alle tar ordentlig vare på oss. Det er veldig tilfeldig hvem man sitter med og snakker med, egentlig. Ronaldo er kanskje noe for seg selv.

- Jeg synes han virker som en veldig fin fyr. Man må ha selvtillit når man spiller fotball, uten det så kan man ikke prestere. Jeg tror det henger sammen det med at de som har best selvtillit ofte er de som presterer best.

Hansen-Aarøen forlot Tromsø til fordel for Manchester United i 2020. Året etter signerte han sin første profesjonelle kontrakt med klubben på Old Trafford.

Og mye tyder på at det kan være mer spennende i vente for den unge nordmannen hva angår å iføre seg Manchester Uniteds legendariske røde drakt.

- Jeg har fått tilbakemelding om at de er veldig positive til det jeg har prestert og det jeg har gjort. Jeg tenker bare at jeg skal kose meg med fotballen og spille så godt som mulig, forteller hovedpersonen selv.

OPPVARMINGEN: Isak-Hansen Aarøen fikk sine første minutter for Manchester United. Foto: NTB
OPPVARMINGEN: Isak-Hansen Aarøen fikk sine første minutter for Manchester United. Foto: NTB Vis mer

Han har også latt seg imponere av de første treningene med Erik ten Hag.

- Det begynner å bli en del treninger med ham. Jeg synes det er enormt spennende å se hvordan dette kan gå, det virker veldig positivt. Hvis man ser litt på hvordan han har jobba med unggutter før og de tingene han allerede har gjort, så virker det spennende, forteller Hansen-Aarøen.

Han forteller at neste mål er å få den offisielle debuten for United i Premier League. Men selv om målene er store, så har han få problemer med å holde beina på bakken.

- Jeg pleier egentlig bare å leve i nuet. Jeg tenker at jeg skal kose meg med fotballen, det er virkelig det viktigste for meg. Jeg tar det bare dag for dag, sier Isak Hansen-Aarøen.

Skulle han få sin offisielle debut på a-laget til Manchester United denne sesongen, så blir han den sjette nordmannen til å spille for Manchester United.

Ronny Johnsen, Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær, Erik Nevland og Joshua King har alle offisielle kamper for Uniteds herrelag. Magnus Wolff Eikrem har, slik som Isak Hansen-Aarøen, spilt oppkjøringskamp for «de røde djevlene».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer