Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt sist med flagget til topps

Det er ikke bare olympiske mestere som tar med seg sin nasjons flagg på oppløpet. Det kan også de som ender helt sist gjøre.

SMILENDE SISTEMANN: German Madrazo (43) virket godt fornøyd selv om han endte helt sist under dagens 15-kilometer. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix
SMILENDE SISTEMANN: German Madrazo (43) virket godt fornøyd selv om han endte helt sist under dagens 15-kilometer. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lenge etter at medaljekampen på dagens 15-kilometer var avgjort kom en 43 år gammel meksikaner inn på oppløpet på stadion i Pyeongchang.

German Madrazo tok med seg det meksikanske flagget på vei inn mot mål, og gikk inn på tiden 59:35, helt sist og nesten 26 minutter bak Dario Cologna.

Etter målgang ble Madrazo tatt imot av flere av mesterskapets mindre meritterte løpere. Blant disse var Sebastian Uprimny fra Colombia, Samir Azzimani fra Marokko, og Tongas innoljede flaggbærer Pita Taufatofua, som Madrazo har trent og konkurrert sammen med gjennom vinteren.

Også Dario Cologna var på plass for å gratulere meksikaneren med å ha gjennomført løpet.

Madrazo var for øvrig også flaggbærer under åpningsseremonien. I motsetning til Taufatofua gikk han ikke i bar overkropp, men skilte seg fortsatt ut fra flere av de andre flaggbærerne med sitt Mariachi-antrekk.

- Det var en mye mer vakker opplevelse enn det jeg kunne sett for meg. Det er som en gullmedalje, noe du alltid vil huske, sa Madrazo ifølge The Monitor om å få bære flagget på åpningsseremonien.

PENT ANTRUKKET: Madrazo var kledd i Mariachi-drakt for anledningen da han bar det meksikanske flagget under åpningsseremonien. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/NTB Scanpix
PENT ANTRUKKET: Madrazo var kledd i Mariachi-drakt for anledningen da han bar det meksikanske flagget under åpningsseremonien. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/NTB Scanpix Vis mer

Renn i Armenia og Tyrkia

For å kvalifisere seg til OL har Madrazo deltatt i renn over hele verden. I tillegg til flere konkurranser i Sør-Amerika har 43-åringen vært innom blant annet Tyrkia og Armenia.

Det siste rennet han deltok i før mesterskapet ble arrangert på Island i januar. Der ble Madrazo nummer sju. Hans beste plassering denne vinteren er en femteplass fra et renn i Argentina.

Ifølge The San Diego Union-Tribune er Madrazo både triatlet og selvstendig næringsdrivende. 43-åringen, som opprinnelig er fra Queretaro i Mexico, har de siste ti årene holdt til i McAllen, Texas. Der driver Madrazo en butikk som selger løpesko. Avisen skriver også at Madrazo først begynte med langrenn i fjor, som 42-åring.

- Et 43 år gammelt barn

PÅ OPPLØPET: Madrazo kommer til mål og blir tatt imot av flere mindre kjente løpere. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix
PÅ OPPLØPET: Madrazo kommer til mål og blir tatt imot av flere mindre kjente løpere. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix Vis mer

The Monitor skriver at Madrazo håper at hans deltakelse i OL skal inspirere meksikanere til å tro på drømmene sine og ta risikoer.

- Det er det mest utrolige som har skjedd i livet mitt, sier Madrazo ifølge avisen om det å bli tatt ut til mesterskapet.

Etter at Madrazo kvalifiserte seg til OL ble det startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe ham med å dekke kostnadene for deltakelsen. I beskrivelsen av aksjonen på GoFundMe, som samlet inn over 3000 dollar (25.000 norske kroner journ.anm.) heter det:

- Et ungt barn drømte en gang om å bli en olympier, og hans beste venn i hele verden fortalte ham at han kunne bli det om han ville det sterkt nok. Men så døde hun, og barnet lovte at han en dag skulle bli en olympier. Barnet vokste opp, men glemte aldri. Barnet ble et større barn som så fikk sine egne barn. Et 43 år gammelt barn som aldri ga opp sin drøm og sitt løfte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!