TRODDE DET KNAPT SELV: Ragnhild Mowinckel OL-debuterte med det statistikerne kaller poengplass: Innenfor topp seks i superkombinasjonen. Foto: NTB Scanpix
TRODDE DET KNAPT SELV: Ragnhild Mowinckel OL-debuterte med det statistikerne kaller poengplass: Innenfor topp seks i superkombinasjonen. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Helt sjukt! Går det an, liksom?

Mowinckel nummer seks i superkombinasjonen.

(Dagbladet): Det var en overlykkelig Ragnhild Mowinckel - 21 år fra Molde - som kikket opp på måltavla og så at hun ledet etter sitt slalåmløp i superkombinasjonen i dag.

Mowinckel har ikke kjørt et eneste rent slalåmrenn i verdenscupen, men leverte bra da det gjaldt som mest i dag. Etter utfordelen var hun nummer 12, men siden flere av de som lå foran henne kjørte ut i slalåmløypa - blant annet lagvenninnen Lotte Smiseth Sejersted - klatret Mowinckel høyt opp på lista.

- Helt sjukt! Går det an, liksom? sier Mowinckel til TV 2.

- Det er slalåm, liksom! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt liksom nå, men.. Dritartig. Jeg er dritfornøyd.

Maria Höfl-Riesch tok gullet for Tyskland, mens Nicole Hosp (Østerrike) og Julia Mancuso (USA) kapret de siste to medaljene.

- Det er helt sjukt, jeg hadde aldri trodd det. Dette er langt over forventningene. Jeg er litt målløs, merker jeg, sier en bredt glisende, sprudlende lykkelig Mowinckel til TV2 etter at sjetteplassen var sikret.