- Helt sjukt!

Simon Hedlund punkterte lungen da han dempet ballen på brystet.

KLARTE KNAPT Å STÅ: Simon Hedlund ble kjørt av banen på båre etter lungekollapsen.  Foto: Thomas Johansson / NTB Scanpix
KLARTE KNAPT Å STÅ: Simon Hedlund ble kjørt av banen på båre etter lungekollapsen. Foto: Thomas Johansson / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kveld ble Elfsborgs Simon Hedlund skrevet ut av sykehuset etter at lungen hans kollapset i seriekampen mot Kalmar. Hedlund var helt upresset da han dempet ballen, og ingen skjønte hva som var galt før han ble grundig undersøkt på sykehuset.

- Helt sjukt. Alt annet var helt, det var ingen brukne ribbein, bare en punktert lunge. Da ble jeg sjokkert, sier Hedlund ifølge Expressen om den merkelige skaden.

- Skaden er uvanlig, men ikke usannsynlig, forklarer den norske landslagslegen i fotball, Thor Einar Andersen, til Dagbladet.

- På fint kalles det for spontan pneumothorax, altså at lungen lekker luft ut i brystveggen. Det kan skje helt vanlige mennesker under helt vanlige anstrengelser, fortsetter han.

Hedlund trodde først bare han mistet pusten da lungen punkterte, og forsøkte å spille videre etter at Elfsborgs fysioterapeut hadde undersøkt ham på sidelinja. Ingen på stadion så for seg at lungen til den topptrente fotballspilleren hadde kollapset.

- Det tok ikke lang tid før jeg ikke klarte å puste. Jeg klarte knapt stå på beina uten å hoste, og fikk ikke luft, sier Hedlund.

- Jeg må bare akseptere at skader er en del av fotballen og stå på videre. Selvfølgelig vil jeg tilbake så raskt som mulig.

- Jeg tipper han er ute i noen uker, er landslagslege Andersens spådom.