CSKA Sofia - Bodø/Glimt

- Helt skandale

Kjetil Knutsen og hans menn klarte «bare» uavgjort i Bulgaria, men skulle nok hatt med seg alle poengene etter en kontroversiell annullering på overtid.

Publisert
Sist oppdatert

CSKA SOFIA - Bodø/Glimt 0-0 (0-0)

Bødo/Glimt jaktet en ny europeisk trepoenger i Sofia torsdag kveld, men klarte aldri å få nettsus. Det samme gjaldt den bulgarske motstanderen på motsatt banehalvdel.

Men de norske mesterne skulle nok hatt med seg alle tre poengene.

Glimt trodde nemlig at de hadde vunnet kampen på overtid, men Erik Botheims scoring ble annullert. Det fikk flere til å reagere:

Se den annullerte scoringen øverst i artikkelen

Erik Botheim. Foto: Nikola Krstic / NTB
Erik Botheim. Foto: Nikola Krstic / NTB Vis mer

- Helt skandale, sa Uwe Rösler i Viaplay-studio, etter at scoringen ble annullert.

- Jeg reagerer veldig. Jeg er overbevist om at vi har scoret. Jeg løper på meg en strekk (i feiringen), og det var til ingen nytte, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen, som løp til dommeren og protesterte etterpå:

- Jeg sier til han at det er katastrofe. Utrolig bittert, fordi jeg synes vi spiller en utrolig solid kamp. Jeg føler at spillerne fulgte kampplanen til punkt og prikke, sa han til Viaplay.

Nære marerittåpning

Glimt imponerte stort i den første kampen i Conference League mot FC Zorya Lugansk. Da vant de 3-1 hjemme på Aspmyra, og mye av spenningen før kampen var hvordan de gulkledde ville takle en bortekamp i Europa.

Og det bar litt nervøsitet over Kjetil Knutsens menn, som tidvis ble rundspilt de første 15. minuttene.

Helt innledningsvis ble Haikin i Glimt-buret testet på et direkte frispark, som kom etter kluss i forsvaret fra Bjørkan og Høibråten. Målvakten måtte ut i full strekk og reddet lagkompisene fra en marerittåpning.

Glimt våknet utover i omgangen, og i kjent stil spilte de seg inn i kampen igjen. Rett før sidebytte dro Bjørkan seg ned på kanten og la inn. På bakre stolpe sto Botheim - som på helvolley dro til med slegga - men avslutningen føyk like over.

Dermed var det målløst på Balgarska Armiya Stadium etter de første 45 minuttene i Bulgaria.

MÅLFARLIG: Erik Botheim i duell. Nikola Krstic / NTB
MÅLFARLIG: Erik Botheim i duell. Nikola Krstic / NTB Vis mer

Gul dominans

Etter en sjansefattig start på den andre omgangen, kom kampens største sjanse. Solbakken ble spilt igjennom av Brunstad Fet. Han så opp å prøvde å avslutte langs bakken, men CSKA-Sofia-keeperen reddet mesterlig.

Ikke lenge etterpå var Solbakken nok en gang på fære fra sin høyre kantposisjon. 23-åringen dro nydelig av en mann og avsluttet i det lengste hjørnet, men avslutningen var nok en gang ikke god nok.

«Bare» nesten for Glimt, som på alvor hadde begynt å skape store sjanser inn mot innspurten i Sofia.

Men slik ble sjargongen for Glimt i kveld, som spilte en sjeldent målløs kamp.

PUSKAS: 15 år gamle Mizak Asante fra Ghana scoret et utrolig mål i oppgjøret mellom Golden Kick og Mobile Phone People. Nå mener flere at målet bør kåres til årets mål i verden. Video: Rødt Kort Vis mer

Glimt trodde de hadde vunnet kampen når Botheim stanget inn 1-0 på overtid, men scoringen ble annullert.

Roma vant sin kamp i samme gruppe mot FC Zorya Lugansk, som betyr at José Mourinhos menn topper gruppa med seks poeng. Glimt ligger på andreplass med fire poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer