Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt syk seier

Thorstein Helstad var helt pumpa etter to lange løp i andre omgang og ba om å bli byttet ut. Mons Ivar Mjelde ba om det samme, og gikk rett på do for å tømme magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel klarte Brann å sikre avansement til første runde i UEFA-cupen. Det kan redde klubben fra å måtte selge nøkkelspillere. Flere sentrale Brann-spillere har fått tilbakeslag etter at magesjauen ga tegn til å gi seg. Det bar også kampen mot Metalurgs fra Litauen preg av.

Etter 60 minutters spill måtte Helstad gå av banen. Da hadde han gjennomført to lange og krevende løp. Det siste endte med et skudd som Metalurgs keeper Algimantas Briaunis klarte å parere med høyrebeinet.

- Helt tom

- Jeg føler meg helt tom etter sykdommen. Derfor ba jeg om å bli skiftet ut. Etter løpene fikk jeg trøbbel med pusten. Jeg føler likevel at jeg er på bedringens vei. Nå gjelder det få i seg mest mulig mat og drikke, sier Helstad.

Han har fått fornyet tillit av Semb og forventer å være i form igjen til søndagens seriekamp mot Bryne.

- Vi måtte gjennomføre kampen ved å spille på de friske guttene og spare de som var helt utmattet. Det var krevende, men spillerne viste en fantastisk lagmoral.

- Magnus (Kihlstedt) var kjempegod i mål, midtforsvaret var stabilt sikre og Tomas (Razanauskas) gjorde en strålende innsats framover på banen, sier trener Teitur Thordarson.

- Kontroll

Tomas Razanauskas fra Litauen sikret avansement til første runde i UEFA-cupen ved å sette inn ei straffe i 68. minutt. Mot slutten av kampen satset gjestene alt. Ballen suste rundt øra til Brann-målvakt Magnus Kihlstedt, men alle i riktig retning.

- Jeg er i kjempeform og følte jeg hadde god kontroll hele tida, sier Kihlstedt.

TV-inntekter

Brann-direktør Bjørn Dahl sier at et topplag fra Tyskland i første runde kan gi drøye fire millioner kroner i TV-inntekter, et italiensk lag gir neppe mer enn én million kroner.

- Med maksimalt heldig trekning og god publikumstilslutning resten av sesongen, kan det holde slik at vi unngår å måtte selge de beste spillerne. Med videre avansement til andre runde, vil TV-inntektene kunne bli enda bedre og økonomien vår tilsvarende beroligende, sier Dahl.

<B>AVKREFTET:</B> Landslagsutatte Thorstein Helstad kjempet så lenge det holdt, men er avkreftet etter en kraftig magesjau og måtte forlate banen etter 60 minutters spill. Det holdt likevel til UEFA-cup-avansement.