Helt sykt

I fjor tok de norske herrene åttedobbelt i klassiskåpningen. I går var bestemann nummer åtte.

RUKA, KUUSAMO (Dagbladet): Anders Aukland gikk det han var mann for, og ble beste nordmann på åttendeplass.

I klassisk stil. På favorittdistansen 15 kilometer.

Frode Estil (nr. 15) bare rømte fra skistadion i skam. Kristen Skjeldal lunket inn til 17.plass, og følte det som framgang etter et enda dårligere renn forrige helg. Odd-Bjørn Hjelmeset var preget av sykdom, og sleit seg inn til 25. plass. Espen Bjervig (nr. 30) skyldte på kulda, mens Håvard Skorstad (nr. 36) mente han gikk så sakte at han ikke merket kulda.

Ingenting, absolutt ingenting, stemte for laget som liker å definere seg som verdens beste.

Usikkerhet

- Det er slutt på julestjernene, sier trener Carl Henning Gran ironisk.

Men selv om han prøvde å smile etter det han sjøl innrømmer var en fiasko, så ligger det et tungt slør av usikkerhet rundt opplegget til de norske herreløperne.

- Jeg trodde vi hadde to mann som var gode nok for pallen. Selv om vi har trent hardere inn mot sesongstarten enn vi gjorde i fjor. Dette var fiasko, sier Gran, som gir seg selv tida fram til jul før han vil definere situasjonen som krise.

- Vi må ha en stigning, men det tror jeg vi får også.

- Sjokk

Gutta var atskillig mer betenkt. - I fjor var jeg i jævlig bra form i november, og ble bare lenger og lenger bak utover i sesongen. Forhåpentligvis blir det motsatt i år. Men det er veldig overraskende at vi gjør en så dårlig laginnsats, sier en sykdomspreget Odd-Bjørn Hjelmeset og rister på hodet.

- Det var et sjokk for kroppen å gå i dag.

Nå vil han ta seg en skikkelig prat med trener Gran.

- Ja, vi må snakke ut om dette. Det blir viktig å legge et riktig løp framover. Jeg må prioritere litt trening. Vi er sjøl ansvarlig for det meste, så jeg skal ikke kjefte på noen andre for at vi går dårlig. Men vi må vel ta oss en prat, sier Hjelmeset.

- Dårlige gaver

Som eneste nordmann fikk Anders Aukland pengepremie i går. Ironisk nok glemte han å komme på seremonien. Han fikk premien levert i en konvolutt etter rennet av den finske skipresidenten. Da kom galgenhumoren.

- Det blir dårlige julegaver i år. Det er neppe rare slanten oppi her, ler Aukland.

SYK I GÅR: En sykdomspreget Odd-Bjørn Hjelmeset sleit seg inn til en 25. plass i kulda i Finland.