ENGASJERT: Amalie Iuel leverte selv et godt løp under Impossible Games, men var enda mer engasjert da kompisen satte verdensrekord på 300 meter hekk. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Karsten Warholm og Amalie Iuel

- Helt sykt

- Amalie er fantastisk, sier Karsten Warholm om støtten fra Iuel. Lagkameratens relasjon er ekstra viktig i denne spesielle perioden.

Publisert

BISLETT (Dagbladet): Karsten Warholm utklasset verdensrekorden på 300 meter hekk med tiden 33,78 på Bislett stadion torsdag kveld - langt foran den gamle rekorden til briten Chris Rawlinson på 34,48.

At sunnmøringen banket verdensrekorden på denne utradisjonelle distansen, var ekstremt sterkt, men ingen sensasjon.

Suksesstrener Leif Olav Alnes - av Warholm omtalt som verdens beste friidrettstrener - varslet på forhånd overfor Dagbladet at Ulsteinvik-gutten kanskje er enda mer skapt for eksplosive 300 meter hekk. Fartstreningen de siste månedene har bidratt ytterligere det.

SPRENGER STADIG NYE GRENSER: Karsten Warholm satte verdensrekord på 300 meter hekk på Bislett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPRENGER STADIG NYE GRENSER: Karsten Warholm satte verdensrekord på 300 meter hekk på Bislett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Samtidig har Warholm over mange år bygd opp en enorm grunnmur og stamina som har gjort ham til verdens beste 400 meter hekk-løper med VM-gull i 2017, EM-gull i 2018 og nytt VM-gull i 2019. Rapportene tyder på at 24-åringen også har et særdeles spennende potensial på 800 meter seinere i karrieren.

Karrieren kan bli lang, selv om Warholm allerede har vunnet nesten alt han kan vinne. Sunnmøringen regelrett elsker å trene. En del av årsaken til det, er det fremragende miljøet som Alnes har bygd rundt Warholm, med Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Solveig Hernandez Vråle som lagkamerater.

- Amalie er fantastisk

Alle er i god utvikling, og Iuel har tatt steget inn i europatoppen, hvor hun ville vært en medaljekandidat i EM i Paris - om ikke det ble avlyst. I tillegg er hun en ekstremt god støttespiller for Warholm.

STØTTER HVERANDRE: Karsten Warholm og Amalie Iuel.. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet
STØTTER HVERANDRE: Karsten Warholm og Amalie Iuel.. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet Vis mer

Da verdensrekorden ble satt på Bislett torsdag kveld, var det stemmen og ropene til Iuel som runget ut over stadion (se video øverst).

- Amalie er fantastisk. Det jeg liker så godt med Amalie, er at hun er så entusiastisk og støttende. Hun står alltid og roper på meg på trening. Det er veldig fint å ha slike venner i sin nærmeste krets, forteller Karsten Warholm til Dagbladet.

- Er hun enda bedre supporter enn «Rune Tribune»?

- På mange måter. Amalie er der for meg hver eneste dag, påpeker sunnmøringen.

Iuel: - Helt sykt

Amalie Iuel er tydelig på at engasjementet hennes for Warholm er høyst oppriktig og roser lagkompisens mesterlige verdensrekord. Rapportene tyder på at de har tatt nye steg siden drømmesesongen 2019.

- Det var utrolig å se. Jeg må være ærlig og si at jeg hadde forventet et sterkt løp. Det var helt sykt. Jeg har sett ham på trening og sett at han er i slaget, forteller Amalie Iuel til Dagbladet.

MAKTKAMP: Spillet mellom Karsten Warholm og rivalene er i gang, med Amalie Iuel i en nøkkelrolle. Samtidig skaper varme nye problemer i Doha. Det gjorde også staven til Sondre Guttormsen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Hva forteller heiaropene og engasjementet dere viser for hverandre?

- Det reflekterer hva vi gjør på trening, vi støtter alltid hverandre og vil hverandre det beste. Jeg unner ham all suksess, og det vet jeg at han gjør med meg også. Det gjelder å støtte hverandre hvor vi kan.

- Skjønner at Jakob ikke synes det

I denne spesielle 2020-sesongen med OL utsatt og EM avlyst - og Diamond League i beste fall kraftig redusert - er treningshverdagen ekstra viktig for Warholm og Iuel.

- Vi har et mantra, som er utvikling. Hele tiden. Det er litt kjedelig å ikke få konkurrere, men treningen har gått veldig bra. Det handler om å investere i trening, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Der Jakob Ingebrigtsen sier at han ikke elsker å trene, gjør du nettopp det?

- Ja, jeg elsker å trene! Trening er det beste jeg vet. Konkurranser er også helt der oppe. Jeg elsker treningssituasjonen min. Det er med på å berike livet mitt. Jeg har gode venner på trening. Det er en fantastisk fin stemning der. Jeg skjønner at Jakob ikke synes det er så fett å løpe kilometer etter kilometer. Jeg springer 30 meters drag dritfort. Jeg kjører Formel-1, og det er gøy, sier Warholm til Dagbladet.

Han elsker treningshverdagen.

MULDVARP: Karsten Warholms treningspartner Amalie Iuel gir Warholm informasjon om en av hans største rivaler. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er flest hverdager. Hverdagene er det som utgjør livet. For meg er veien målet, sier sunnmøringen.

- Treningsgruppa vår er fantastisk. Den er naturligvis prestasjonsbasert. Det er ikke bare tull og tøys, men knallhard trening. Leif Olav er verdens beste friidrettstrener. Det er høyt nivå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer