Håndball-VM: Norge - Romania

- Helt sykt

Norge hadde full kontroll i VM-oppgjøret mot Romania og avanserer komfortabelt til hovedrunden. Målvakt Katrine Lunde (41) vartet opp med en praktkamp

Publisert
Sist oppdatert

Norge - Romania 33-22 (17-11)

CASTELLó/OSLO (Dagbladet): Norge hadde hatt en enkel reise i VM etter de to første kampene. Det hele startet med 46-18 seier mot Kasakhstan, før Iran ble knust 41-9 søndag.

Tirsdag kveld tok Romania ledelsen, men Norge slo kraftig tilbake og måltavla viste 33-22 til slutt.

Kari Brattset Dale ble Norges toppscorer med sju scoringer, mens Katrine Lunde ble kåret til banens beste.

- Det er helt sykt, de fleste ville vært pensjonert for lenge siden, men hun bare fortsetter å levere. Jeg stopper ikke å la meg imponere, sier Daniel Høglund til Dagbladet etter kampen.

- Det var fantastisk å komme til hallen i dag og det var utrolig god stemning, så det skaper en ekstra følelse i kampen. Jeg er godt fornøyd med egen prestasjon og superfornøyd med lagets spill, Katrine Lunde til Viaplay etter kampen.

FORVIRRET: De norske håndballjentene ble fintet ut av speakeren før kamp. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Høyt tempo

Oppgjøret startet som en målrik affære. Harabagiu sendte Romania opp i ledelsen etter kampens første angrep, men det tok ikke lang tid før kaptein Stine Bredal Oftedal fant veien til nettmaskene. Like etter økte Pintea til 2-1, før Sanna Solberg-Isaksen utliknet fra kantposisjon.

Etter det viste Nora Mørk stor klasse og kampen var snudd tidlig. Spesielt scoringen hennes etter en enorom skuddfinte havnet i fokus.

- Den var fin, jeg er glad den gikk i mål. Jeg er godt fornøyd med den, sier Nora Mørk til Dagbladet om praktscoringen.

- Det er første gang jeg ser publikum blir fintet ut av hallen, de var borte noen sekunder før de fant veien tilbake. Det er den type bevegelser Nora Mørk har på sitt beste, sier Høglund om scoringen.

FINGER MED I SPILLET: Norges mesterskapsdebutant Maren Aardahl fikk et ublidt møte med Romanias høyreback under tirsdagen VM-kamp. Video; Melina Pambou Sundfør Vis mer

Etter ni minutter kunne motstanderen utliknet da de fikk straffekast, men Katrine Lunde i Norge-buret viste klasse. Nora Mørk svarte med å brenne Norges straffekast.

Det preget ikke Mørk, Oftedal eller Brattset Dale som leverte scoringer på bestilling.

Fire minutter før pause viste Lunde klasse igjen og leverte en dobbeltredning fra en annen verden.

- Hun på 41 år er vanvittig god. Jeg har ikke sett maken. Hun er like bra som hun har vært på sitt beste tidligere. Og hun reddet Norge mange ganger, sier Frode Kyvåg til Aftenposten.

TILBAKE: Norges målvakt Katrine Lunde under VM-kampen mellom Norge og Romania. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TILBAKE: Norges målvakt Katrine Lunde under VM-kampen mellom Norge og Romania. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Så ikke godt ut

I andre omgang tok det bare sekunder før Nora Mørk fikk nettsus. Like etter blokkerte strekspiller Kari Brattset Dale et skudd med hodet.

- Den så ikke godt ut, men heldigvis ser det ut til å gå bra. Alt for Norge, sa Peder Seierstad fra kommentatorboksen.

Fem minutter ut i omgangen hadde Norge økt ledelsen til 22-13 etter scoringer fra Mørk, Kristiansen, Dale, Oftedal og Aune. Etter den gode perioden gikk Norge nesten sju minutter uten å score og Romania fikk sette tre mål på rad bak Lunde.

Heldigvis svarte de norske jentene på den svake perioden og kunne feire komfortabel seier. 33-22 ender gruppefinalen fra Ciutat de Castelló.

- Det føles veldig bra og vi følte på en måte sportslig at mesterskapet virkelig startet i dag. Ikke noe som er bedre enn en god seier da, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer