Helt til himmels

Glem Figo. Portugal har fått en ny folkehelt. I dag snakker alle om keeperen Ricardo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): For makan til resolutt keeper-oppvisning har verden aldri sett. Det begynte med utpsykingen av David Beckham. Som en matador ser oksen inn i øynene, gikk Ricardo bort til Beckham før den første straffen og glodde ham olmt i øynene.

Stjal straffen

Beckham tok to skritt tilbake, demonstrativt, og Ricardo fikk tilsnakk av dommeren. Men utpsykingen hadde nok sin effekt. Staffen gikk himmelhøyt over, og Ricardo og Portugal hadde overtaket de trengte i straffesparkkonkurransen.

Men selve klimakset kom da Darius Vasell gikk fram for å ta sitt straffespark. Da vrengte Sporting Lisboa-keeperen av seg keeperhanskene. Vasell måtte ha lagt merke til det, for kroppsspråket i forkant, og selve skuddet, var så puslete og usikkert, at Ricardos grep garantert hadde virket.

Ricardo hadde knapt jublet ferdig etter redningen, før han løp bort til venstrebacken Nuno Valente som var på vei bort for å ta hjemmelagets syvende straffe. Ricardo stjal ballen fra Valente, la den på ellevemeteren, og dundret inn målet som sendte EM-arrangøren til himmels. Og der og da hadde Portugal fått en ny fotballhelt. Underst i en haug med 22 spillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer