Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt tom

GEILO (Dagbladet): Frode Andresen skjøt sju bomskudd under gårsdagens sesongpremiere på Geilo og havnet langt bak vinneren Halvard Hanevold. Etterpå innrømmet han at han har trent for tøft i oppkjøringsperioden. - Jeg mangler overskudd, sier Andresen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er som en villhest og trenger å bli holdt litt i tøylene. Føler hele tida at jeg har innmari mye å jobbe med. Jeg trenger nok å bli holdt litt mer i tøylene, sier Andresen til Dagbladet etter 16. plassen.

Men i går var han sliten, veldig sliten.

Perfeksjonisten Andresen orket ikke engang tanken på mer skytetrening i etterkant av fiaskoen.

Liten sprut

- Straffetrening? Nei, nå skal jeg koble ut og tenke på andre ting. Jeg mangler overskudd, hadde liten sprut i sporet og er både matt og tung i hodet, sier Andresen.

Dagbladet fikk et innblikk i treningsdagboka til Andresen. Den forteller at han har lagt på årets treningsdoser med 25 prosent sammenliknet med fjorårssesongen. En uke på samling i august trente Andresen 40 timer og 45 minutter. Det er mer enn en vanlig arbeidsuke for en norsk lønnsmottaker.

En av hundre ganger

- Disse timene er bare ren netto treningstid. I tillegg kommer alle forberedelsene som må gjøres til en treningsøkt, sier Andresen før han presiserer:

- Uka i august var drøy, men jeg pleier å sette opp veldig tøffe treningsuker. 95 prosent av ukene klarer jeg å gjennomføre øktene jeg setter opp, sier Andresen.

Han har en klar målsetning i årets sesong.

- Jeg har sølv fra OL i 1998 og da er det bare gullet som mangler, sier Andresen.

Treningsgrunnlaget er lagt og Andresen var i godt humør til tross for sju bomskudd i går.

- Jeg vet ikke om jeg skal grine eller le. Dette er noe som skjer bare en av hundre ganger. Det betyr at det er 99 ganger til neste gang. Jeg husker heller ikke hvor mange strafferunder jeg gikk. Tok en ekstra runde fordi jeg var usikker på antallet, sier Andresen.

Han er heller ikke bekymret for at formen ikke er inne allerede.

- Nei, jeg skal ikke begynne å nærme meg formen før i månedsskiftet desember/januar. Før den tid kommer jeg heller ikke til å slippe opp på treningsdosene, sier Frode Andresen.

SLITEN: Frode Andresen havnet helt nede på 16. plass i gårsdagens sesongåpning for de norske skiskytterne.Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
Hele Norges coronakart