- Helt topp å banke Northug

Bjørgen om å være folkets favoritt.

FOLKEYNDLING: Marit Bjørgen (t.v.) scorer høyest av alle på popularitetsmålingene før VM. Det lever VM-favoritten godt med. Her under pressekonferansen i Holmenkollen før torsdagens sprint.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FOLKEYNDLING: Marit Bjørgen (t.v.) scorer høyest av alle på popularitetsmålingene før VM. Det lever VM-favoritten godt med. Her under pressekonferansen i Holmenkollen før torsdagens sprint.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marit Bjørgen er storfavoritt foran VM på hjemmebane, og hun er også folkets favoritt før det braker løs i Holmenkollen.

Flere meningsmålinger den siste tiden viser at Bjørgen er mer populær enn Petter Northug, og at det er hun folk mest unner suksess de neste ukene.

- Hvorfor det er sånn? Gudene vet. Det er vanskelig å svare på. På mange måter er jeg og Petter veldig like, men utad i media er vi kanskje to forskjellige. Det er det dere (i pressen) skriver, som folk gjør seg opp en mening om. Vi er stille og beskjedne begge to, og har fokus på det vi skal gjøre. Jeg syns egentlig vi er ganske like, sier Marit Bjørgen.

- Hvorfor er akkurat du populær?

- Det får nesten de som har stemt svare på. Men jeg har vært meg selv hele veien, stått der i medgang og motgang, og det har kanskje gått inn i folks hjerter, sier Bjørgen, som syns det er moro å bli satt pris på.

- Det er helt topp med sånne meningsmålinger om jeg kan banke Northug, sier hun med et glis.

Konfrontert med at Bjørgen er mer populær på meningsmålingene enn ham selv, svarer Petter Northug slik Petter Northug har for vane å gjøre:

- Jeg liker jo Marit mer enn jeg liker meg sjøl, så der er vi hundre prosent enige.

- Hva syns du om sånne meningsmålinger?

- Det er bra at folk har noe å gjøre, sier Northug lakonisk.

Nyter å slå Marit Torsdag debuterer de norske langrennsjentene med sprint i fristil, og laget ser sterkere ut enn på lenge. Maiken Caspersen Falla slo Marit Bjørgen i generalprøven i Drammen sist helg, og er ikke fremmed for tanken på å gjøre det igjen.

- Det er ikke hver dag jeg slår Marit, så man får nyte det, sier Falla.

- Men jeg ser meg nok ikke som et like stort medaljehåp som Marit. Det er noe spesielt å gå VM, uansett om man vil eller ikke, blir det et helt annet trøkk enn man er vant til, og Marit er nok blitt flink til å takle det. Men jeg kan senke skuldrene litt, det gir en trygghet at jeg har fått til gode løp hittil i sesongen. Jeg får den beste sammenlagtplasseringen i sprintcupen i karrieren uansett, sier Falla.

- Jækla nervøs Marit Bjørgen klør bare etter å komme i gang med det hun har sett fram til så lenge.

- Jeg kjenner at jeg er jækla nervøs nå. Det blir moro å komme i gang, det er nå sesongen starter, og det er dette som er målet mitt. Det skal bli utrolig gøy, sier hun.

- Hva kan du si om sprintløypa?

- Løypa er fin. Jeg vant jo her i fjor, så det bør jo passe meg. Men det er mange favoritter, og mange som kan være med og kjempe om pallen. Jeg bør være på hugget hele dagen, og bør løse de oppgavene jeg ikke har løst så bra på sprint den siste tida. Jeg kan være med helt der oppe, og jeg kan også havne utenfor finalen, sier Bjørgen.

- Jeg gleder meg noe vanvittig til å få oppleve dette. Norges publikum er verdens beste, og med dem i ryggen vil det bli et fantastisk mesterskap. Jeg håper de også kan være stolte av meg når det er over, sier hun.

LIKER BJØRGEN BEDRE ENN SEG SELV: Petter Northug sier spøkefullt at han liker Marit Bjørgen bedre enn seg selv, og sånn sett er enig i folkets dom.Foto: Heiko Junge / Scanpix
LIKER BJØRGEN BEDRE ENN SEG SELV: Petter Northug sier spøkefullt at han liker Marit Bjørgen bedre enn seg selv, og sånn sett er enig i folkets dom.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer