Helt tullete

Celtic- St. Johnstone 2- 0. Harald Martin Brattbakk (27) kom inn en halvtime før slutt, spurtet inn 2-0-målet, og sendte over 50 000 Celtic-fans inn på den festen byrivalen Glasgow Rangers har arrangert de ni foregående åra. - Det er sånt man bare kan drømme om, sier Harald til Dagbladet.

En gang tidlig på morgenkvisten i dag sa Harald Martin Brattbakk god natt til sitt fotballivs største opplevelse. For femte år på rad er han seriemester. Den femte gangen ble også den følelsesmessig sterkeste.

- Klubben har vært sulteftret på suksess i 10 år. I tillegg har det vært den argeste konkurrenten som har stukket av med mesterskapene i alle disse åra. I den siste kampen på hjemmebane er vi nødt til å vinne - og gjør det.

- Dette kan ikke sammenliknes med noe annet i fotballkarrieren, sier Harald.

Måtte bli på banen

52 000 hysterisk lykkelige fans nektet ham og de øvrige Celtic-spillerne å gå i garderoben etter kampslutt. Hele troppen av spillere samlet seg ute på banen, og ble hyllet i mer enn en time.

- Det var helt sykt. Maken til tullete folk skal man lete lenge etter. Og da mener jeg tullete i udelt positiv forstand, presiserer han.
I de påfølgende timene fortsatte feiringa i garderoben og i Players lounge. På vei ut i en ventende taxi ble Harald utsatt for et slags vennligsinnet overfall fra en oppglødd Celtic-supporter, som gjorde sitt ytterste for å sikre seg dressjakka til nordmannen bak den forløsende 2-0-scoringa.

Harald skulle bare så vidt hjemom og hente kona Berit, før festen fortsatte på en av byens eksklusive restauranter.

Typisk scoring

Harald hadde vært på banen i 13 minutter da kapteinen Tom Boyd brøt et angrep, og satte i gang Jackie McNamara langs høyrekanten. Resten forteller Harald selv:

- Jeg satte full fart sentralt. Det hadde jeg fått beskjed om før jeg kom innpå. Vanligvis har jeg fått beskjed om å trekke litt til venstre i slike situasjoner. Så kom akkurat den pasningen jeg håpet på - og det var bare å sette den inn.

- Typisk Brattbakk med andre ord?

- Jada. Brukte hurtigheten på å komme meg foran, og innenfor 16-meteren er jeg vel forholdsvis stø.

Rykk og napp

Gårsdagen var definitivt ikke anledningen for sportslig ettertanke. Harald gjør et forsøk likevel.

- Jeg har følt at jeg rent spillemessig har hatt jevn framgang hele tida. Men scoringene har kommet litt i rykk og napp, sier Harald.

Fire kamper før slutt ble han satt ut av laget.

- Jeg begynte å bli skeptisk til om jeg skulle få spille noe mer, innrømmer han.

Det ble ikke så fryktelig mye mer - men mer enn nok til at en smule motgang var glemt i går kveld. For Harald, og definitivt for klubben hans.