Helt tullete

Celtic- St. Johnstone 2- 0. Harald Martin Brattbakk (27) kom inn en halvtime før slutt, spurtet inn 2-0-målet, og sendte over 50 000 Celtic-fans inn på den festen byrivalen Glasgow Rangers har arrangert de ni foregående åra. - Det er sånt man bare kan drømme om, sier Harald til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gang tidlig på morgenkvisten i dag sa Harald Martin Brattbakk god natt til sitt fotballivs største opplevelse. For femte år på rad er han seriemester. Den femte gangen ble også den følelsesmessig sterkeste.

- Klubben har vært sulteftret på suksess i 10 år. I tillegg har det vært den argeste konkurrenten som har stukket av med mesterskapene i alle disse åra. I den siste kampen på hjemmebane er vi nødt til å vinne - og gjør det.

- Dette kan ikke sammenliknes med noe annet i fotballkarrieren, sier Harald.

Måtte bli på banen

52 000 hysterisk lykkelige fans nektet ham og de øvrige Celtic-spillerne å gå i garderoben etter kampslutt. Hele troppen av spillere samlet seg ute på banen, og ble hyllet i mer enn en time.

- Det var helt sykt. Maken til tullete folk skal man lete lenge etter. Og da mener jeg tullete i udelt positiv forstand, presiserer han.
I de påfølgende timene fortsatte feiringa i garderoben og i Players lounge. På vei ut i en ventende taxi ble Harald utsatt for et slags vennligsinnet overfall fra en oppglødd Celtic-supporter, som gjorde sitt ytterste for å sikre seg dressjakka til nordmannen bak den forløsende 2-0-scoringa.

Harald skulle bare så vidt hjemom og hente kona Berit, før festen fortsatte på en av byens eksklusive restauranter.

Typisk scoring

Harald hadde vært på banen i 13 minutter da kapteinen Tom Boyd brøt et angrep, og satte i gang Jackie McNamara langs høyrekanten. Resten forteller Harald selv:

- Jeg satte full fart sentralt. Det hadde jeg fått beskjed om før jeg kom innpå. Vanligvis har jeg fått beskjed om å trekke litt til venstre i slike situasjoner. Så kom akkurat den pasningen jeg håpet på - og det var bare å sette den inn.

- Typisk Brattbakk med andre ord?

- Jada. Brukte hurtigheten på å komme meg foran, og innenfor 16-meteren er jeg vel forholdsvis stø.

Rykk og napp

Gårsdagen var definitivt ikke anledningen for sportslig ettertanke. Harald gjør et forsøk likevel.

- Jeg har følt at jeg rent spillemessig har hatt jevn framgang hele tida. Men scoringene har kommet litt i rykk og napp, sier Harald.

Fire kamper før slutt ble han satt ut av laget.

- Jeg begynte å bli skeptisk til om jeg skulle få spille noe mer, innrømmer han.

Det ble ikke så fryktelig mye mer - men mer enn nok til at en smule motgang var glemt i går kveld. For Harald, og definitivt for klubben hans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer